Bota al contingut principal

L’economia valenciana manté el bon comportament del seu comerç exterior. En el mes de gener les exportacions s’eleven a 2.511,2 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 7,5% respecte al mateix període de l’any anterior, segons les dades difoses pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, que es troba a Oriola per a presentar als empresaris el Programa Global d’Internacionalització, s’ha mostrat satisfeta per aquestes dades que tornen a marcar un màxim en la sèrie històrica.

“Des de l’Administració estem especialment atents al comportament del nostre comerç exterior, que és una peça fonamental de la competitivitat i fortalesa de la nostra economia. Volem conèixer l’efecte que tenen les incerteses d’alguns mercats com Regne Unit i Estats Units en les nostres exportacions i estem atents a les necessitats de les empreses en els mateixos”, ha assenyalat.

“Les dades són positives, amb el creixement de les exportacions i amb el major superàvit comercial de tot Espanya, que es xifren en 323,8 milions d’euros”, ha assenyalat. La taxa de cobertura d’exportacions sobre importacions se situa en un 114,8%, 27,6 punts per sobre de la d’Espanya que registra un dèficit comercial de 3.134 milions d’euros.

Les valencianes suposen un 11,7% del total de les exportacions de l’Estat. Des de la demarcació de València s’ha exportat producte per valor de 1.473,2 milions d’euros, la qual cosa representa un augment del 4,9%, des de Castelló s’ha exportat producte per valor de 611,2 milions d’euros, amb un destacat increment del 24,4% i Alacant ha exportat per valor de 426,8 milions d’euros, la qual cosa representa un descens del 2,9%.

Per sectors, el sector d’automoció concentra el 26,4% de les nostres exportacions, amb un ascens del 0’5%, li segueix el sector d’Alimentació i begudes, amb el 23% de les vendes a l’exterior i un ascens del 5,5%. A continuació se situen les Semimanufactures no químiques, que creixen un 8,6%. Els productes ceràmics creixen un 10,6% en el mes de gener.

Els productes químics se situen en quarta posició, amb un ascens del 18,6%; mentre les manufactures de consum registren un descens del 12,6% pel que fa al mes de gener de 2016.

Els béns d’equip creixen un 20,9% amb destacats augments de la maquinària industrial i el material de transport.

Destinacions de les exportacions

Per destinacions, destaca l’ascens de totes les àrees geogràfiques. Les exportacions amb destinació a Europa creixen un 4,4%, les dirigides a Amèrica creixen un 6,2%, Àsia creix un destacat 39% i Àfrica un 3,3%.

La UE concentra el 66,7% de les vendes al continent europeu, on destaquen els creixements dels mercats d’Alemanya, amb un 20% o Itàlia, amb un 24%.

A Amèrica destaca l’ascens de Canadà, xifrat en un 20%, així com Argentina, Xile i Mèxic, que situen l’ascens d’Amèrica Llatina en un 20%.

A Àsia, Xina experimenta un ascens del 37% i Índia un 36%. En Àfrica, Algèria i el Marroc tiren del creixement del continent amb un 21’9% i un 6,9% d’ascens respecte al mateix període de l’any anterior.