Bota al contingut principal

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) ha convocat les ajudes destinades a mantenir o crear noves unitats de suport a les persones amb diversitat funcional que treballen en els Centres Especials d’Ocupació de la Comunitat Valenciana, segons publica el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

En total, el Servef destinarà 1,2 milions d’euros que permetran que es creuen o mantinguen 172 equips que prestaran el seu suport a més d’1.400 persones amb diversitat funcional que treballen en els Centres Especials d’Ocupació (CEE) de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que el Consell, amb aquest programa, pretén “promoure i facilitar la integració laboral de persones amb discapacitat o diversitat funcional”. Així, a través d’aquestes subvencions, els CEE podran disposar d’equips multiprofesionals que “permeten ajudar a superar les barreres, obstacles o dificultats que els treballadors amb diversitat funcional d’aquests centres tenen en el procés d’incorporació a un lloc de treball, així com la permanència i progressió del mateix”.

Així mateix, ha subratllat que aquestes ajudes confirmen l’aposta del Consell per fomentar l’ocupació “entre les persones amb més dificultats d’accés al mercat laboral, com aquelles amb discapacitat”. D’aquesta manera, ha recordat que, fa dues setmanes, el Consell va convocar ajudes per valor de 19 milions d’euros destinades al manteniment de l’ocupació en els CEE.

Nomdedéu ha destacat l’esforç pressupostari que està duent a terme el Servef per a recolzar i fomentar l’ocupació entre les persones amb diversitat funcional. Així, ha posat l’accent que la Generalitat ha incrementat en prop de 4 milions d’euros les ajudes destinades a mantenir l’ocupació en els centres especials d’ocupació als quals el Servef destina prop del 60% de tota la partida destinada a col·lectius vulnerables.

El Servef duu a terme diversos programes per a afavorir la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional com el manteniment de l’ocupació en els CEE, les unitats de suport, el foment de la contractació indefinida i temporal o l’ocupació amb suport, en empreses ordinàries.

Aquestes subvencions permetrà que prop de 6.000 persones amb diversitat funcional de nostra Comunitat puguen tenir més facilitats a l’hora d’accedir al mercat laboral.