Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través del Servef, ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana les ajudes per a la contractació de joves qualificats menors de 30 anys en el marc del Pla AvalemJoves.

A través d’aquestes ajudes el Servef subvenciona entre el 80% i el 100% del salari mínim interprofessional dels joves qualificats inscrits en garantia juvenil que siguen contractats de manera indefinida.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que, amb aquestes ajudes, el Consell cerca donar suport a “un dels col·lectius més castigats per la crisi i l’atur, els joves”. En aquest sentit, ha animat a les empreses a confiar en els “nous talents i donar una oportunitat als joves”.

El perfil dels joves

Nomdedéu ha explicat que els destinataris finals de les ajudes són persones d’entre 16 i 30 anys que figuren inscrites en AvalemJoves en qualsevol de les oficines del Servef i tinguen la condició de beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. També hauran d’acreditar ser llicenciats o diplomats universitaris, Grau universitari, estudis de postgrau o doctorat, disposar del títol de Tècnic o Tècnic Superior de Formació Professional Reglada de la formació professional específica, altres titulacions oficialment reconegudes com a equivalents a les anteriors o el certificat de professionalitat.

L’import de la subvenció ascendirà a 7.338,24 euros, 9.172,80 euros en el cas de contractació de joves dones o de joves amb discapacitat. Així mateix, cal destacar que els contractes indefinits a temps parcial d’almenys 30 hores setmanals també resultaran subvencionables.

Aquestes ajudes formen part del Pla AvalemJoves que està concebut per al període 2016-2020 i està dotat amb 200 milions d’euros amb diferents itineraris: uns per a la inserció i uns altres per a la formació específica; tot para joves menors de 30 anys.

Nomdedéu ha recordat que pròximament es presentaran també les actuacions del Pla AvalemExperiència, un projecte que preveu donar suport a un altre dels col·lectius amb més dificultats d’inserció: les persones desocupades de llarga durada majors de 30 anys.