Bota al contingut principal

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en la seua tasca en la lluita contra la violència masclista, destina enguany un total de 760.000 euros per a finançar ajudes i indemnitzacions a víctimes de violència, que preveu la llei integral contra la Violència sobre la Dona, segons les resolucions de publicitat de crèdit publicades avui al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Durant el passat any 2016 el nombre de sol·licituds concedides en les tres línies d’ajudes va ser de 326, enfront de les 260 sol·licituds concedides en l’any 2015.

Concretament, la línia específica d’ajudes a les dones víctimes de violència de gènere inempleables, amb ordre de protecció vigent, que acrediten insuficiència de recursos compta per a aquest any amb 600.000 euros. En 2016 el nombre de sol·licituds concedides en aquest apartat per part de la Conselleria d’Igualtat va ascendir a 122, de les quals 44 eren de la demarcació d’Alacant, 13 de Castelló i 65 de València.

Així mateix, Igualtat preveu una quantia de 100.000 euros per a ajudes del fons d’emergències, constituït per aportacions econòmiques immediates de pagament únic per a les víctimes de violència sobre la dona, amb l’objecte d’atendre les seues necessitats més urgents en casos d’emergència i que es gestiona a través d’entitats col·laboradores. L’any passat, la Conselleria va concedir un total de 193 ajuts del fons d’emergència, 65 a la demarcació d’Alacant, 44 de Castelló i 84 de València.

Les quanties previstes per al fons d’emergència, van des dels 200 euros per cobrir necessitats bàsiques, fins a 2.000 euros per a necessitats d’allotjament i fins a 500 euros per a transport o desplaçaments, així com un màxim de 2.000 euros per afrontar qualsevol altra necessitat que procure la seguretat i protecció de les víctimes.

D’altra banda, la conselleria ha fixat per a aquest any un pressupost de 60.000 euros per atendre el dret a la indemnització per causa de mort, com a conseqüència d’una acte de violència sobre la dona, per als fills i filles menors d’edat, o majors d’edat o persones ascendents que depenguen econòmicament de la víctima.

En 2016, Igualtat va concedir 11 sol·licituds d’indemnització per causa de mort, 5 a la demarcació d’Alacant, 2 a Castelló i 4 a la de València.