Bota al contingut principal

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat novament, a través del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, les ajudes per al condicionament de camins rurals, per un import d’un milió d’euros per a aquest any i 700.000 euros per al pròxim.

Des de 2009 no s’havien posat a disposició dels ajuntaments i les entitats locals menors aquesta via de finançament per a la millora d’aquest tipus d’infraestructura viària.

En concret, es podran finançar les obres que signifiquen una millora permanent dels camins rurals, amb ferm asfàltic, formigó o material granular.

D’aquesta manera, els principals beneficiats són els agricultors, que podran disposar dels accessos a les seues explotacions agrícoles degudament condicionats. També es facilita el pas dels tractors, que requereixen unes vies amb ferms amplis i consistents per poder transitar.

Les vies agràries aporten un avanç en les condicions de treball dels agricultors i ramaders, en facilitar l’accés a les seues explotacions en millors condicions i en menor temps, augmentant amb això la seguretat viària tant per a les persones com per als vehicles que els transiten. També signifiquen un estalvi en costos de combustible.

Així mateix, la millora dels camins rurals no només beneficia el sector agrari sinó que també dinamitza l’entorn rural, ja que permeten a la resta de la societat disposar de vies adequades per accedir al paisatge natural del seu entorn sense perjudicar el medi ambient.

Els camins rurals tenen una importància estratègica a l’hora de millorar la seguretat, la productivitat, la rendibilitat i la competitivitat dels agricultors i ramaders.