Bota al contingut principal

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria CERTIFICA CV per a ajudar a les pimes a obtenir els certificats en matèria de R+D+i emesos per les empreses o entitats acreditades per l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC).

L’ajuda consisteix en fins a 3.000 euros per a obtenir el certificat de projectes de R+D+i i del personal de les empreses amb dedicació exclusiva a activitats de recerca. I una ajuda de fins a 1.000 euros perquè les xicotetes i mitjanes empreses puguen obtenir el segell de Jove Empresa Innovadora i el de Pime Innovadora. Aquest segell permet a les pimes simultanejar les deduccions fiscals amb les bonificacions en el pagament a la seguretat social del personal que realitza activitats de R+D+i en exclusiva, obtenint importants beneficis fiscals.

En 2017, la convocatòria CERTIFICA CV es dirigeix per primera vegada únicament a les pimes els qui poden presentar les seues sol·licituds al IVACE a partir del 6 d’abril fins al 16 de maig. Enguany el pressupost de CERTIFICA CV ascendeix a 480.000 euros, cofinançada en un 50% per Fons Europeus. En la convocatòria de 2016, entorn de 400 empreses van obtenir aquests certificats “el que ha permès a les empreses rendibilitzar i potenciar la seua activitat de R+D+i ha assenyalat la directora general, Júlia Company.

El IVACE és l’única entitat pública de la Comunitat Valenciana acreditada per ENAC per a emetre aquest tipus de certificacions en matèria de R+D+i amb la finalitat de que les empreses puguen obtenir beneficis fiscals. Per a açò té en marxa des de 2007 el servei d’Entitat de Certificació.

Per a prestar aquest servei l’IVACE col·labora amb més de 300 experts d’universitats, instituts tecnològics i altres centres tecnològics de la Comunitat Valenciana acreditant, principalment, projectes de R+D+i relacionats amb tecnologies vinculades a sectors tradicionals.

Està previst ampliar en breu aquestes certificacions a àmbit com el de la bioquímica, farmàcia, tecnologies mèdiques, nutrició, acústica i òptica entre unes altres.

Ajudes per a preparar propostes a programes europeus

Una altra de les convocatòries d’ajudes que ha publicat  l’IVACE huo en el DOGV és la dirigida a ajudes pimes i grans empreses en la preparació de propostes per a poder participar en les convocatòries europees del Programa Marque de Recerca i Innovació 2014-2020 Horitzó 2020.

La convocatòria Horitzó CV té un pressupost de 675.000 euros. El termini per a presentar la sol·licituds comença el 6 d’abril fins al 16 de maig.