Bota al contingut principal

Nou acceleradores i ‘start-ups’ participen aquesta setmana en una missió estudi a Nova York i Miami organitzada per IVACE Internacional.

Aquesta missió, que està encapçalada per la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, persegueix facilitar a les empreses participants el coneixement de l’ecosistema emprenedor d’aquestes dues ciutats nord-americanes a través d’una agenda amb institucions, entitats i empreses locals.

Parra s’ha mostrat satisfeta després de les primeres reunions celebrades als Estats Units i ha explicat que “gràcies als contactes d’IVACE Internacional a Nova Yokk i Miami les empreses valencianes podran conèixer els incentius i programes d’acceleració i incubació disponibles per a la inversió tecnològica estrangera.

“A més, també estem visitant espais de coworking i acceleradores amb l’objectiu de plantejar possibles acords de col·laboració. En definitiva, el que perseguim amb aquesta missió estudi és detectar si hi ha nínxol de mercat per a les nostres empreses en aquest interessant mercat i facilitar-los les fórmules per que l’aterratge en aquest mercat siga el menys costós possible”, ha explicat.

La ciutat de Nova York és considerada un dels principals ‘hubs’ a nivell mundial en matèria d’emprenedoria i els organismes locals tenen un pla per a start-ups locals i estrangeres que les empreses coneixeran al llarg d’aquesta missió. Per a això, l’expedició valenciana ha mantingut reunions a nivell institucional, amb la consellera Comercial de l’Oficina comercial d’Espanya a Nova York i representants del New York City Economic Development Corporation (NYCEDC), així com a nivell empresarial amb l’empresa Bloomberg, les acceleradores ERA Accelerator i Startupbootcamp o el Dumbo Tech Triangle, pol d’atracció de startups tecnològiques i que concentra en gran mesura l’ecosistema emprenedor de Nova York.

Dimecres, les empreses van assistir a un panell d’empreses sota el lema “How to make it in NYC”, amb la participació de fundadors o socis de The ritualist, The line btw, Founder House i The hatching.

Aquest dijous, les empreses han començat la seua agenda de treball a Miami. Miami destaca per un perfil d’inversor no professional que afavoreix les start-ups, a més de ser epicentre de tota la potencial activitat que una empresa busque a Llatinoamèrica. L’ecosistema de la ciutat ofereix uns costos reduïts amb gent molt preparada, amb visió global de negoci.

Les empreses valencianes visitaran espais de renom, com The Lab Pipeline Brickell o Rokk3 Lab, i també tindran l’oportunitat de fer el ‘pitch’ davant d’inversors locals que ja tenen l’antecedent d’haver invertit recentment, amb èxit, en una empresa valenciana.