Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que la Comunitat Valenciana compta en l’actualitat amb prop de 7.400 empreses exportadores estables, un 4% més que l’any 2015. “Tenim molt marge de maniobra, molt marge de millorar per a seguir ampliant el nombre d’empreses exportadores -una aposta d’aquesta conselleria-, ja que les empreses exportadores resisteixen millor els cicles econòmics adversos, generen més ocupació i donen estabilitat a la nostra economia”, ha assenyalat.

Rafa Climent feia aquestes valoracions en la clausura de la presentació del Programa Global d’Internacionalització celebrada a Castelló davant al voltant de 60 empresaris. En la jornada també han intervingut la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, la presidenta de la Càmera de Castelló, Lola Guillamón, i la directora territorial de Comerç i d’ICEX València, Cristina Martínez.

El nombre d’empreses exportadores a Castelló s’eleva a 3.561, de les quals el 33% són empreses exportadores regulars. El nombre d’empreses regulars s’ha incrementat un 5,2% en 2016, pel que fa a 2015.

Rafa Climent ha reiterat que les empreses compten amb el suport d’IVACE Internacional en aquesta matèria. A més, ha destacat les dades d’exportació provincials, que amb 6.469 milions d’euros en 2016, representen el 22’55% de les exportacions de la Comunitat. Destaca, així mateix, la sanejada balança comercial, amb un superàvit de 2.868 milions d’euros, el major entre les tres províncies de la Comunitat. En el mes de gener es manté la tendència a l’alça amb un destacat increment de les exportacions del 24’4% pel que fa al mateix període de l’any anterior.

Per la seua banda, la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat als assistents l’engegada del Programa Global d’Internacionalització, una programa que porta per títol ‘Sumem per a obrir-t’a el món’ i que, liderat per IVACE Internacional, estreny encara més la col·laboració amb les Cambres de comerç i ICEX Espanya Exportació i Inversions per a oferir a les empreses una única oferta de serveis.

“El lema d’aquest programa ho diu tot: Sumem per a ajudar-te a obrir els mercats exteriors. Est és el nostre objectiu. Tots junts, units amb un objectiu: optimitzar coneixement, recursos i canals d’informació per a arribar a totes les empreses”, ha assenyalat.

El programa Global contempla nombroses activitats d’informació, assessorament i acompanyament per a facilitar a les empreses l’accés als programes de suport que desenvolupen les diferents administracions. Un dels objectius bàsics d’aquest programa és arribar a tots els punts de la Comunitat Valenciana per a acostar els programes i serveis a totes les empreses. I per a açò IVACE Internacional es recolzarà en els ajuntaments, entre altres agents.