Bota al contingut principal

El pròxim 5 d’abril comença la campanya de la Renda 2016 per a aquells tràmits que es facen a través el telèfon i Internet (Renda WEB). La presentació de la declaració de l’IRPF de manera presencial no començarà fins a l’11 de maig, si ben el 4 de maig ja podrà demanar-se cita prèvia per a la confecció de declaracions i modificacions d’esborranys.

Per aqueix motiu, l’Institut Valencià d’Administració Tributària (IVAT) té previst, en col·laboració amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT), instal·lar 36 llocs d’atenció al contribuent a València, Castelló i Alacant. En total se situaran 18 agents tributaris en la seu del IVAT a València (en el carrer Gregorio Gea, 14), 12 en la delegació d’Alacant (en el carrer Churruca, 25) i altres 6 en la delegació del IVAT (en la plaça Tetuán 38-39). Aquest personal especialitzat ha sigut seleccionat després de superar una prova per a assistir al contribuent durant la campanya d’IRPF de 2016. L’atenció es prestarà del 4 maig al 30 juny 2017.

Per a la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, es tracta de “un esforç humà i econòmic que realitza l’administració valenciana al servei del contribuent, perquè entenem que és la nostra labor recaptar els impostos amb els quals sufragar els serveis públics, però també ajudar als contribuents a estar al corrent de les seues obligacions tributàries de la forma més senzilla i còmoda possible per a ells”.

Els professionals que atendran les consultes en els punts d’atenció “són experts que han superat un procés de selecció i han rebut la formació específica per a assessorar als contribuents en la declaració de la renda 2016”, ha afegit la secretària autonòmica.

Durant la campanya de la renda 2015, es van presentar a través d’aquests punts un total de 20.509 declaracions, enfront de les 11.023 de l’any anterior, un increment del 86% en el nombre total de declaracions que es preveu superar en la present campanya. D’elles, 9.189 es van formalitzar a València, 6.727 a Alacant i 4.593 a Castelló.