Bota al contingut principal

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur fetes públiques pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social que confirmen, segons ha destacat, que “la Comunitat contínua reduint la desocupació i situa l’atur fins a nivells de 2009 previs a la crisi econòmica”.

Nomdedéu ha posat l’accent que són 3.682 persones les que han abandonat l’atur a la Comunitat. “Les xifres d’atur registrades el mes de març consoliden l’evolució positiva del mercat laboral valencià i ens conviden a un moderat optimisme”, ha declarat.

No obstant açò, el responsable d’Ocupació ha reconegut que “l’ocupació que es genera avui no és suficient ni quantitat ni en qualitat”. Per aqueixa raó, ha subratllat que el Servef treballarà per a recolzar als col·lectius al fet que més dificultats d’inserció laboral tenen. D’aquesta manera, ha avançat que el Consell presentarà aquest mes les accions d´Avalem Experiència, un pla integral de formació i ocupació dirigida a les persones de més de 30 anys i als aturats de llarga durada.

Enric Nomdedéu ha detallat que, en termes interanuals, s’ha produeix una reducció de la desocupació del -8,87% (40.954 persones parades menys que fa un any) sent la cambra major descens absolut en un mes de març de tota la sèrie històrica i el segon major descens relatiu des de 2002).

Així mateix, ha destacat que, en el mes de març, es van registrar un total de 164.263 contractes de treball, que suposen un increment intermensual del 19,01% i un increment interanual del 13,36% malgrat que encara la proporció de contractes indefinits sobre el total de contractes se situa en el 10,56%.