Bota al contingut principal

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, s’ha reunit amb els sectors que major relació comercial mantenen amb els EUA i el Regne Unit, als que ha traslladat “tranquil·litat davant del Brexit i la política proteccionista dels EUA i total col·laboració”, ha assenyalat Parra.

És la segona vegada que el l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial es reuneix amb aquests sectors. La primera trobada va tenir lloc al desembre on se’ls va demanar que per a aquesta reunió aportassen les seues inquietuds i necessitats.

María Dolores Parra ha explicat que l’IVACE continuarà amb la tasca d’assessorament i informació de les seues delegacions, tant als EUA com al Regne Unit, alhora que ha demanat als sectors que “si es produeix alguna situació que puga afectar les empreses, que ho comuniquen i, des de l’IVACE, es posaran en marxa accions per contrarestar”.

La reunió ha comptat amb representants de l’Agrupació d’Exportadors de Transformats (ARVET), la Unió Nacional de Fabricants de Catifes (UNIFAM), l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL), l’Associació Nacional d’Exportadors del Moble d’Espanya (ANIEME), l’Associació d’Empresaris del Tèxtil (ATEVAL), l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ) i el president del Consell de Cambra, José Vicente Morata. També han assistit membres de la Federació Espanyola de Fabricants i Exportadors d’Aparells d’Il·luminació (FEDAI), l’Associació d’Empreses Industrials Internacionalitzades (AMEC), l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER).

A més, ha comptat amb la participació dels representants de la Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (FEDACOVA), així com de la Conselleria d’Agricultura, pel potencial exportador d’un sector com el d’Alimentació i Vins.

A l’octubre està previst que es tornen a reunir per abordar el Pla d’Acció 2018.