Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, per mitjà del SERVEF, ha tret una convocatòria perquè Ajuntaments, Mancomunitats, Fundacions, Patronats i les Diputacions, així com els seus organismes autònoms, contracten menors de 30 anys.

La iniciativa s’emmarca en el Programa AVALEM JOVES iniciat pel SERVEF el març de 2016.

La previsió de fons és de 26 milions provinents de Fons Europeus, però es poden ampliar fins als 50 milions i es destinaran a la contractació de menors de 30 anys en període mínim de 6 mesos i màxim de 12 mesos. SERVEF assumirà pràcticament el 100 per cent dels imports dels contractes.

Les administracions disposades a executar aquesta branca de l’AVALEM JOVES, anomenat AVALEM JOVES+, tenen fins al 31 d’agost per a formalitzar els contractes, tot i que els periodes i la justificació de la subvenció es podrà realitzar superat aquest termini de temps.

AVALEM JOVES+ ha estat presentat pel conseller d’Ocupació, Rafa Climent, aquest dimecres al Palau de la Generalitat, acompanyant el president de la Generalitat i tot l’equip del Nou-SERVEF, encapçalat pel secretari autonòmic, Enric Nomdedéu.

Climent ha qualificat la iniciativa com a realment profitosa per a les administracions i sobretot per als joves desocupats que han d’abandonar les seues cases per trobar feina fora.

Segons Climent, amb aquest pla, s’aconsegueix complir amb “l’objectiu primer pel que el Consell està treballant des del primer dia de gestió, que és el de guanyar la màxima cohesió social de la gent que vivim en aquest territori. Per a aconseguir eixe equilibri en la societat valenciana, hem de seguir incentivant l’ocupació. Així expliquem aquest programa emmarcar al sistema estatal de garantia juvenil”.

Molta feina per fer

Les últimes dades de l’EPA confirmen una millora substancial; però, segons Climent, “resta molta feina a fer. Al tercer trimestre de 2016 hi havia 150.000 aturats menors de 30 anys, un 38’1%. Les últimes xifres que tenim del quart trimestre de 2016 són molt millors, i de 122.000 aturats joves: un 30,8%. És a dir, 36.000 aturats menys i un descens del 23 % amb un trimestre de diferència.

L’objectiu de l’AVALEM JOVES+, a parer de Climent, és tractar de facilitar que els joves i les joves puguen adquirir experiència laboral en les entitats locals, com a forma d’incrementar el seu bagatge professional i millorar la seua ocupabilitat.

A parer de Climent, amb aquesta actuació “facilitarem que els Ajuntaments puguen comptar amb la generació més ben preparada de la història per a modernitzar l’administració i incorporar nous coneixements i habilitats. Al mateix temps, aquests joves desprès podran aprofitar aquesta experiència per aplicar-la al teixit productiu valencià, contribuint decididament a elevar els seus nivells de productivitat i innovació a través de la incorporació de capital humà qualificat”.