Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha publicat la resolució per la qual es convoquen ajudes per a la reindustrialització de la comarca del Camp de Morvedre, amb una dotació de 2.600.000 euros.

L’objectiu d’aquesta resolució és convocar per a l’exercici 2017, en règim de concurrència competitiva, subvencions per al suport a projectes d’inversió sostenible per al creixement i consolidació d’empreses industrials a la comarca del Camp de Morvedre. Aquestes ajudes tenen com a possibles beneficiaris a empreses manufactureres o extractives, que tinguen com a seu social o establiment productiu aquesta comarca.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha destacat que “la reindustrialització del nostre territori i del Camp de Morvedre és una peça clau i fonamental en el nou model econòmic i productiu que estem impulsant des de la Conselleria d’Economia Sostenible”.

Per a Climent, “en aquesta reindustrialització és bàsica la innovació i el coneixement, l’aposta per les energies renovables, la internacionalització i les inversions, així com els valors de la sostenibilitat, la participació, i la transparència”.

Actuacions susceptibles de suport

El pressupost mínim subvencionable de la inversió al Camp de Morvedre serà de 15.000 euros, IVA exclòs, per a les pimes i de 75.000 euros, IVA exclòs, per a les grans empreses. La inversió subvencionada s’ha de mantenir com a mínim durant tres anys en el cas de les pimes i de cinc anys per a les grans empreses.

Segons la resolució d’ajudes, publicada al DOGV el dia 11 d’abril, podran ser subvencionats projectes relatius a la creació d’establiments industrials que consistisquen en l’inici d’una nova activitat de producció a qualsevol punt de la comarca del Camp de Morvedre.

També es dóna suport a trasllats d’establiments industrials consistents en canvi de localització d’una activitat de producció prèvia cap a qualsevol punt d’aquesta comarca, així com ampliacions de la capacitat de producció a través de la implantació de noves línies o millores i modificacions de línies de producció existents.