Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha publicat la resolució per la qual es convoquen ajudes per valor de 2.765.000 euros en matèria d’industrialització per a associacions de diversos sectors industrials.

L’objectiu d’aquests ajudes, que es concediran en règim de lliure concurrència competitiva, és donar suport al desenvolupament d’actuacions de reforç del teixit associatiu per a la industrialització sostenible, en els sectors del calçat, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguina, marbre i moble i il·luminació. Cada un d’aquests sectors té una dotació prevista de 395.000 euros.

Podran ser beneficiaris les associacions empresarials i les agrupacions empresarials innovadores (clústers), amb seu o domicili social al nostre territori, i que estiguen vinculades directament als sectors esmentats.

El conseller Rafa Climent, ha destacat “l’aposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per millorar no només la competitivitat empresarial, sinó també la sostenibilitat econòmica, social i medi ambiental dels sectors industrials del nostre territori, mitjançant ajudes com aquestes que pretenen impulsar la posada en marxa i la dinamització del teixit associatiu de caràcter industrial”.

Actuacions i projectes subvencionables

Segons la resolució publicada l’11 d’abril en el DOCV, seran subvencionables projectes desenvolupats a partir de l’1 de gener de 2017, com a actuacions de promoció per a incorporar noves empreses a l’agrupació, organització de programes de formació, o trobades, seminaris i conferències destinats a fomentar la millora de la competitivitat i dels processos productius en el sector.

També podran rebre ajudes actuacions de foment de l’ecoinnovació i l’economia circular, participació agrupada en certàmens i activitats de promoció sectorial, actuacions que ajuden la transformació del sector al model d’indústria 4.0 i les que fomenten la competitivitat del sector mitjançant millores en la eficiència energètica.