Bota al contingut principal

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha ampliat el termini per a presentar les sol·licituds d’ajuda per a les explotacions que mantinguen pràctiques d’agricultura ecològica. El Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació, i Medi Ambient ha prorrogat el termini, inicialment previst fins a finals d’abril, fins al pròxim dia 15 de maig de 2017. Pròximament es publicarà l’ampliació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Estes sol·licituds s’inclouen dins de la sol·licitud única d’ajuda de la PAC.

L’increment del nombre d’explotacions agràries que han decidit seguir pràctiques d’agricultura ecològica en els últims anys va fer que les sol·licituds d’ajuda, presentades en la convocatòria de l’any 2015, foren molt superiors a la dotació pressupostària assignada a la convocatòria.

Per esta raó, la Conselleria d’Agricultura ha proposat modificar la fitxa financera del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, a fi de cobrir les necessitats de les explotacions agrícoles que decideixen seguir pràctiques d’agricultura ecològica. Es disposa per a les ajudes d’un pressupost de 25 milions d’euros.

L’increment pressupostari s’emmarca en l’impuls i l’aposta que la Conselleria d’Agricultura està fent pel foment de l’agricultura ecològica. De fet, en l’actualitat està vigent el I Pla Valencià d’Agricultura Ecològica 2016-2020, que arreplega la posada en marxa de diferents línies d’actuació entre les que destaquen les següents:

– Foment d’un consum conscient, responsable i ecològic

– Foment de la producció ecològica

– Foment de la comercialització i transformació de productes ecològics

– Promoció del coneixement agroecològic valencià

– Millora de la governança i transparència del sector