Bota al contingut principal

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre de l’any, feta pública aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística i segons la qual l’atur puja en 11.800 persones.

Nomdedéu ha reconegut que les dades “són dolentes, sense cap tipus de pal·liatiu”. “Aquest Consell no tractarà de camuflar ni d’amagar la cara davant d’unes xifres que no són satisfactòries, sinó que seguirem treballant per a promoure un canvi de model econòmic que es traduïsca en un creixement d’ocupació més estable i menys cíclic”, ha indicat. No obstant açò, el responsable d’Ocupació ha explicat que les xifres “obeeixen en bona mesura a un patró d´estacionalitat que es repeteix tots els anys després de la campanya de Nadal”.

Enric Nomdedéu ha detallat que “el fet que enguany la Setmana Santa haja caigut més tard ha provocat que la recuperació de l’ocupació en el sector turístic i de serveis no es trobe arreplegada en aquesta EPA”.

Així mateix, el responsable del Servef ha posat l’accent en les dades interanuals que reflecteixen “una bona evolució del mercat de treball”. Així, respecte al mateix trimestre de l’any anterior, l’atur ha baixat en 49.800 persones, un -9,42% menys.

No obstant açò, Nomdedéu ha reconegut que el Consell té clar “que la recuperació continua sent insuficient i, tal com reflecteix la dada, encara hi ha 159.300 famílies que tenen tots els seus actius parats”. En aquest sentit, Nomdedéu ha destacat els dos plans de xoc (Avalem Joves Plus i Avalem Experiència) engegats pel Servef per a lluitar contra l’atur entre els més joves i els aturats de llarga durada.