Bota al contingut principal

Cent vint empreses han assistit aquest matí a la jornada IKEA + empreses valencianes?: Dos casos d’èxit organitzada per IVACE Internacional i IKEA València en la qual dues empreses proveïdores valencianes -SP Berner i Cotoblau SA- han compartit les seues experiència amb els assistents.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, que ha realitzat l’obertura de la jornada, ha destacat “la voluntat de l’IVACE de desenvolupar iniciatives que siguen d’utilitat per a les empreses valencianes”.

“Som conscients de la importància estratègica de la internacionalització i de la necessitat de suport que tenen les empreses en aquest àmbit. En aquesta ocasió celebrem una jornada per a donar a conèixer a les empreses el que representa convertir-se en proveïdor d’una multinacional com IKEA, així com la política de proveïdors que desenvolupa l’empresa”, ha assenyalat.

IKEA compta amb una botiga a València, a Alfafar concretament, oberta al juny de 2014, que empra a 550 treballadors. Aquesta botiga forma part de les 16 tendes amb què explica la multinacional a Espanya i de les 315 a tot el món.

“El fet de comptar amb multinacionals en el nostre territori suposa un revulsiu per al nostre teixit empresarial i pot suposar una interessant oportunitat per a les nostres empreses. Ser proveïdores d’aquest tipus d’empreses pot suposar, a més d’un evident augment de la facturació, beneficis quant al desenvolupament de noves línies de producte, l’aprofitament de sinergies, l’actualització de formes de fer negoci, més concorde a un tipus de lideratge i de management més actual que incideix en la competitivitat de l’empresa i en o preparació per a afrontar nous reptes en el seu salt a l’exterior”, ha explicat.

Al final de la seua intervenció, María Dolores Parra ha animat la responsable d’IKEA Ibèrica a treballar amb empreses valencianes pel seu elevat nivell de qualitat, innovació, disseny i capacitat de resposta.

Per la seua banda, la directora general adjunta d’IKEA Ibèrica, Antonella Pucarelli, que s’ha desplaçat a València expressament per a participar en aquesta jornada, ha destacat la voluntat de la companyia de convertir-se en catalitzadors i dinamitzadors dels territoris en els quals s’implanten. Per a açò, una de les polítiques desenvolupades per IKEA Ibèrica -que en l’actualitat compta amb prop de 1700 proveïdors espanyols- se centra a estrènyer relacions comercials amb proveïdors locals i contribuir al seu desenvolupament.

Els dos casos exposats aquest matí han sigut els d’SP Berner, a càrrec del seu director general de Negoci, Rafael Muñoz, i Cotoblau, SA, a càrrec del seu director general, Càndid Penalba.

En el cas d’SP Berner -empresa de plàstics radicada a Aldaia-, la relació amb IKEA dura ja 20 anys. En paraules de Rafael Muñoz, “IKEA és una aposta de futur i ens han convertit en un proveïdor global. El ser proveïdor d’IKEA representa un aprenentatge continu atès que ells van molt per davant en sistemes, en procediments. Açò suposa un know how molt valuós i una carta de presentació que ens ha obert les portes”.

“A més, els requeriments de qualitat són tan exigents que ens obri les portes d’altres mercats i altres clients”, ha afegit.

En el cas de Cotoblau, empresa de fongues de matalassos radicada a la Vall d’Albaida, el seu director general, Càndid Penalba, ha relatat la transició d’una empresa que l’any de la seua fundació, 2002, facturava 1’3 milions d’euros i emprava 4 treballadors i que va passar a facturar l’any 2016 24’5 milions d’euros i emprar 160 treballadors. En aquesta transformació, IKEA ha tingut un paper decisiu, arribant a representen un 60% de les vendes d’aquesta empresa.

Entre els factors que ambdues empreses ha destacat per a aconseguir amb èxit una relació comercial amb IKEA, figuren l’alta qualitat, preus competitius, capacitat de servir ràpidament, així com el respecte al medi ambient i la sostenibilitat.