Bota al contingut principal

El Servef ha convocat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ajudes de fins a 26.000 euros perquè els ajuntaments, diputacions i mancomunitats contracten joves menors de 30 anys inscrits en garantia juvenil.

Aquestes ajudes s’uneixen a les quals es van convocar aquesta mateixa setmana per a joves amb qualificació professional i formen part del programa ‘Avalem Joves +’, un projecte que el Servef preveu que beneficie a 2.500 joves.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que aquestes ajudes estan destinades perquè els ajuntaments, diputacions i mancomunitats puguen contractar joves menors de 30 anys aturats inscrits en Garantia Juvenil.”En aquesta nova convocatòria -ha precisat Nomdedéu- no necessàriament els joves deuen estar qualificats. D’aquesta manera els joves sense formació obtindran una oportunitat laboral i milloraran la seua capacitació”.

El Servef subvencionarà els contractes, que hauran de ser a jornada completa i d’una durada d’entre 7 i 12 mesos, amb quantitats que aniran des dels 14.000 euros i 26.000 (per contractes de 12 mesos) depenent del grup de cotització.

Nomdedéu ha destacat que el Consell està realitzant un esforç “sense precedents en l’Administració autonòmica per a acabar amb una de les màximes preocupacions de la nostra societat, la desocupació juvenil”.

Així, ha posat l’accent al fet que aquest programa comptarà amb un pressupost de 26,6 milions d’euros que podran ser ampliable fins als 50 milions. Nomdedéu ha detallat que, segons les últimes dades del mes de març, 29.840 menors de 25 anys es troben en situació de desocupació. “Aqueixes xifres -ha assenyalat- exigien una solució d’urgència per part de l’administració”.

El responsable d’Ocupació ha traslladat que espera que tots els ajuntaments i Diputacions s’acullen a les ajudes. “Quantes més entitats locals demanen les subvencions més joves tindran una oportunitat d’adquirir experiència professional”, ha indicat.

A més, ha recalcat que amb aquestes ajudes el Consell està “facilitant que els Ajuntaments puguen comptar amb la generació més preparada de la història per a modernitzar l’administració i incorporar nous coneixements i habilitats”.

Avalem Joves

Nomdedéu ha recordat que, amb Avalem Joves, el Servef vol donar una resposta integral a la situació de desocupació dels joves, ja que contempla accions de formació, orientació i foment de l’ocupació.

El pla va dirigit a joves menors de 30 anys en situació de desocupació i que estiguen registrats en les oficines del Servef. Amb aquest pla s’atén totes les persones de manera personalitzada: cada jove ha de passar per una entrevista-diagnòstic realitzada per un orientador que li derivarà a un itinerari dissenyat especialment per al seu perfil. Així, els joves que se sumen al pla comptaran amb accions diferents, segons aquest perfil. Per a açò, es plantegen tres itineraris diferenciats: joves amb titulació, joves amb una qualificada no adequada a la demanda i joves amb baix nivell d´ocupabilitat.

El pla entra dins del programa de Garantia Juvenil del Consell de Joventut i compta amb un pressupost global de 205 milions d’euros, finançats per la Generalitat, el Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.