Bota al contingut principal

L’Institut Valencià de Cultura ha publicat la convocatòria de concessió d’ajudes a la producció audiovisual amb la finalitat de donar suport a la indústria audiovisual valenciana i impulsar la creació d’obres audiovisuals que servisquen per al foment i difusió de la creativitat, de la cultura i de la llengua pròpia.

Les ajudes es concediran per a produccions audiovisuals que tinguen lloc entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2019, tots dos inclusivament, per un import total de cinc milions d’euros. Les modalitats d’ajuda són animació, ficció i documental que, al seu torn, presenten diverses submodalitats.

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha destacat que “la publicació de la convocatòria d’ajudes a la producció audiovisual en 2017 s’anticipa en quasi sis mesos pel que fa a anteriors convocatòries amb l’objectiu que els professionals i les empreses productores tinguen un major marge de temps per a treballar i planificar els seus projectes. En aquest sentit, des de l’IVC s’ha realitzat un important esforç perquè la convocatòria es publique en aquests primers mesos de 2017.”

Respecte a la defensa i promoció del valencià i la cultura valenciana a través de la producció audiovisual, Abel Guarinos també ha assenyalat que “les ajudes mantenen per segon any consecutiu el suport a projectes que es basen en adaptacions de llibres d’escriptors valencians amb la finalitat de conjugar la difusió tant d’històries creades per autors valencians com de llibres valencians. També es privilegia com a criteris de valoració la presència de professionals valencians en els equips tècnics i artístics dels projectes presentats.

Així mateix, dins de la nostra política de compromís amb la igualtat de gènere, també es valora per segon any consecutiu la presència de personatges protagonistes femenins en els arguments dels projectes i de temes socials, culturals o polítics relacionats amb la dona, així com la participació de dones en els equips tècnics i artístics”.

El director adjunt de Cinema i Audiovisual de l’Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno, ha destacat que “les ajudes a la producció audiovisual en la seua convocatòria de 2017 responen a un dels objectius del Pla Estratègic Cultural Valencià Fes Cultura que és contribuir a la recuperació de la producció audiovisual valenciana almenys fins al 5% de la producció estatal, centrant-se en el suport a certs sectors destacats de la nostra indústria audiovisual com són l’animació i el documental. Mentre les produccions d’animació compten amb un milió d’euros, s’han reservat 900.000 euros per al documental en les seues modalitats de llargmetratges, curtmetratges i projectes multiplataformes”.

Entre els criteris de valoració d’aquestes ajudes cal ressaltar que els projectes que compten amb premis en festivals també puntuaren per aquest fet. A més, comptarà com a mèrit que el projecte de producció haja obtingut també l’ajuda a guió cinematogràfic de l’Institut Valencià de Cultura.

Per a la concessió d’aquestes ajudes es constituiran cinc comissions tècniques avaluadores: Comissió d’animació, Comissió de llargmetratge de ficció, Comissió de curtmetratge i format multiplataforma de ficció, Comissió de llargmetratge documental i Comissió de curtmetratge i projecte multiplataforma documental.

El termini de presentació dels projectes és de 30 dies naturals a partir de l’endemà al de la publicació de la convocatòria en el DOGV.