Bota al contingut principal

Des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport es valora positivament la baixada d’abandonament escolar al territori valencià. Segons les dades facilitades per l’Enquesta de Població Activa (EPA), durant el primer trimestre de 2017 al territori valencià la dada d’abandonament escolar se situa en el 19,5%.

En els tres últims anys, la xifra d’abandonament escolar a les nostres comarques ha estat del 21,4% al 2015 i del 20,2% al 2016, això suposa que en els tres últims anys la disminució ha estat d’un 1,9%.

“Això implica que durant, el Govern del Botànic, s’ha reduït en vora un 9% la xifra d’alumnes que abandonaven els estudis al territori valencià en 2015”, ha assenyalat el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

El conseller ha manifestat que “comencen a veure’s els primers fruits dels primers anys d’una política educativa valenciana basada en l’aplicació de mesures per a millorar la qualitat educativa. Al nostre sistema educatiu, l’alumnat ha passat a ser el centre de totes les nostres polítiques i, per això, treballem per baixar el nombre d’alumnes per aula, per augmentar la plantilla de professorat, per incentivar la igualtat d’oportunitats dels xiquets i les xiquetes i per a fomentar la innovació educativa a les aules”.

Així mateix, el responsable d’Educació autonòmic ha destacat que “encara ens queda camí perquè el nostre territori se situe en xifres més baixes d’abandonament escolar. Això s’anirà veient, ja que aquesta conselleria treballa colze amb colze amb els diferents agents de la comunitat educativa per aconseguir-ho. L’escola ha de ser un centre de transformació social cap a la igualtat i no un reproductor de les desigualtats socials. El Govern del Botànic té molt clar això”.