Bota al contingut principal

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, ha reafirmat a Castelló “el compromís ferm de la conselleria d’Economia i, en concret de l’IVACE amb les empreses que aposten per l’eficiència energètica, les energies renovables i la I+D+i”.

En aquest sentit, ha destacat que, durant el passat any, es va donar suport a un total de 166 projectes en la demarcació de Castelló amb 2,4 milions d’euros, dels quals 1,6 milions van ser per a projectes de millora de l’eficiència energètica i la implantació de fonts d’energia renovables i els 850.000 euros restants per a recolzar projectes innovadors.

Júlia Company ha destacat la “actitud proactiva” de les empreses de la demarcació de Castelló a l’hora de presentar a l’IVACE projectes d’I+D+i i energia i les ha animat a continuar en aquesta adreça, perquè “estarem al seu costat i comptaran amb el nostre suport i suport econòmic”.

Així, per a aquest 2017 dins dels programa d’energies renovables i eficiència energètica es destinaran un total d’11 milions d’euros i entre les novetats destaquen les ajudes per al foment de l’autoconsum en particulars, empreses i entitats.

Per a Company, “l’autoconsum és, sens dubte, una de les principals alternatives per a augmentar la participació de les energies renovables en l’àmbit autonòmic en l’horitzó de l’any 2020 i per açò som la primera comunitat a comptar amb un Pla Integral de Foment de l’Autoconsum”.

Nova línia per a impulsar els vehicles elèctrics

D’altra banda, dins de les ajudes a l’eficiència energètica, s’intensificaran les ajudes per a afavorir la mobilitat elèctrica. En aquest sentit, Company ha anunciat una nova línia específica per al foment de la mobilitat elèctrica, dotada amb 0,5 milions d’euros, que se sumarà als 0,75 milions que es destinaran al foment de la resta de mesures de mobilitat sostenible.

“Aquesta línia inclourà ajudes per al desplegament de la infraestructura de recàrrega del vehicle elèctric, donant prioritat a les estacions de recarrega alimentades amb energia fotovoltaica, i als vehicles per a les empreses i les entitats públiques, que estarà en sintonia amb el Pla d’impuls al Vehicle Elèctric, un Pla que estarà per a aquest mateix estiu”, ha explicat.

21 milions d’euros per a la I+D+i

En el cas de les ajudes a investigació, desenvolupament tecnològic i innovació, la directora general de l’IVACE ha assenyalat que, dins del Pla de R+D+i Empresarial de 2016, les empreses de la demarcació de Castelló varen invertir més de 3,5 milions d’euros en més d’un centenar de projectes amb un elevat component innovador.

Segons la directora “en 2017, el Pla d’I+D+i Empresarial és reflex de la aposta de la consellería d’Economia Sostenible i de l’VACE per la I+D, la innovació empresarial i la digitalització de les nostres empreses, a través del nostre ambiciós i pioner Pla Agenda Indústria 4.0, amb el qual anem a facilitar l’evolució del model productiu cap al concepte d’indústria sostenible, intel·ligent i integradora”.

El Pla I+D+i empresarial per a 2017 està dotat amb 21 milions d’euros de pressupost. Fins avui, l’IVACE ha publicat el 72% de les convocatòries d’ajudes que contempla el Pla d’I+D+i Empresarial, com són ajudes a la I+D PIME, I+D en cooperació, innovació PIME, Ajudes per a participar en els programes H2020 i suport a la certificació de projectes d’I+D+i.