Bota al contingut principal

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat l’ampliació de l’oferta d’aules de 2-3 anys per al pròxim curs escolar. A les 69 aules experimentals de l’actual curs se’n sumen 27 més de noves per al curs 2017-2018 fins arribar a les 1.728 places.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicat que “l’ampliació de l’oferta d’aules de 2 anys és conseqüència del compromís del Govern valencià d’incentivar la igualtat d’oportunitats i arribar a més famílies que per raons econòmiques no escolaritzaven els seus fills i filles en aquesta franja d’edat. Cal recordar que el 84,7% de l’alumnat escolaritzat en les aules experimentals de 2-3 anys fins ara no havia estat escolaritzat prèviament”.

La incorporació del nivell educatiu de 2 a 3 anys ha permés que moltes famílies tinguen una resposta a una necessitat que, per motius econòmics, no podien resoldre i ha suposat la creació de 138 llocs de treball en les aules actives fins al curs 2016-2017, sense que es tinga constància que s’haja perdut cap lloc de treball en escoletes infantils. Cal recordar que les unitats de dos anys tenen una ràtio màxima de 18 xiquets i xiquetes per aula i estan ateses per un mestre i un educador que han rebut la formació convenient per formar part d’aquest programa experimental. Així, les 27 aules noves suposen la creació de 54 nous llocs de treball.

27 aules d’Infantil de 2 anys noves per al curs 2017-2018

De les 27 aules aules noves en Infantil de 2 anys, 10 corresponen a les comarques d’Alacant, 9 d’elles en centres que no en tenien, i una més al CEIP El Nuevo Almafrà d’Elda, que ja en comptava amb una i ara en suma una altra. A les comarques de Castelló les 6 aules que s’estableixen noves són totes en centres educatius que no en tenien. A les comarques de València s’obriran 10 aules a centres educatius que no en tenien i una més al CEIP Sant Vicent Ferrer de Llíria, que ja en tenia una.

Han estat molts els ajuntaments i centres educatius que han fet peticions per a impulsar aules de 2-3 anys a municipis valencians. L’ampliació per al pròxim curs até criteris ben clars: necessitats d’escolarització, que el centre educatiu compte amb una aula que s’adapte a les necessitats de l’alumnat de 2 anys i que si cal fer alguna obra menor ha d’estar enllestida al principi de setembre de 2017.

Pel que fa a les comarques d’Alacant, tindran aules noves per al pròxim curs els següents centres educatius que fins ara no comptaven amb cap aula de 2 anys: Altea (CEIP El Blanquinal); Benidorm (CEIP Aitana i CEIP Vasco Núñez de Balboa); Finestrat (CEIP Balcó de Finestrat); Ibi (CEIP Poeta Pla i Beltrán); Polop (CEIP Sant Roc); Santa Pola (EI Joanot Martorell) i Torrevieja (CEIP Habaneras i CEIP Nuestra Señora del Rosario).

A les comarques de Castelló: Albocàsser (CEIP Joan de Brusca), Benassal (CEIP Alcalde Fabregat); Castelló de la Plana (CEIP L’Illa); Llucena (CEIP Comtessa de Llucena); la Vall d’Uixó (CEIP Blasco Ibáñez) i Vinaròs (CEIP Jaume I).

A València: Alfafar (CEIP La Fila); Cheste (CEIP Francisco Giner de los Ríos); Montcada (CEIP Dr. Vicente Trenco); Ontinyent (CEIP Rafael Juan Vidal); Riola (CEIP Miguel Hernández); València (CEIP Les Arenes i CEIP Malva-rosa); Castelló de la Ribera (CEIP Severí Torres), Palmera (Aulari CRA Mondúver-Safor) i Xirivella (CEIP Vicent Tosca).