Bota al contingut principal

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat l’ordre que regula el nombre màxim d’alumnat per aula, unitat o docent en el primer nivell del 2n cicle d’Educació Infantil (3 anys) en els centres sostinguts amb fons públics que imparteixen ensenyaments d’aquesta etapa en determinats municipis del territori valencià.

Com a conseqüència, el nombre màxim d’alumnat per unitat d’escolarització en el primer nivell del 2n cicle d’Educació Infantil (3 anys) serà de 23 alumnes en un total de 30 municipis.

D’aquests, 10 pertanyen a les comarques d’Alacant (Alcoi, Cocentaina, Elda, el Pinós, l’Alfàs del Pi, Monòver, Novelda, Petrer, Villena i Xàbia); 4 a les de Castelló (Borriana, Castelló de la Plana, Nules i Vila-real); i 16 a les de València (Alaquàs, Albaida, Albal, Algemesí, Alzira, Canals, Carcaixent, l’Alcúdia, Mislata, Oliva, Ontinyent, Quart de Poblet, Tavernes de la Valldigna, Castelló de la Ribera, Xàtiva i Xirivella).

Aquesta xifra alumnat-docent tindrà vigència durant els 9 cursos següents a la seua implantació. En conseqüència, afavorirà l’alumnat matriculat en aquestes unitats fins que arribe a 6é de Primària.

Educació està compromesa amb la voluntat manifestada per diversos sectors de la comunitat educativa relativa a la reducció de les ràtios actuals i, en aquest sentit, ha dut a terme diverses iniciatives per a poder aconseguir-ho.

Pel fet que en determinades localitats s’està produint un descens en l’índex de natalitat, la Conselleria ha aprofitat aquesta tendència per a abaixar la ràtio en aquestes localitats en Educació Infantil (3 anys), mantenint les unitats actuals i sense incrementar la despesa.

Per això, en aquelles localitats on, per les seues característiques socioeconòmiques i demogràfiques, siga aconsellable, la conselleria ha decidit fixar per als centres sostinguts amb fons públics una ràtio màxima d’alumnat per unitat o grup.