Bota al contingut principal

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha assenyalat que la XII Setmana de la Biodiversitat que té lloc a Cofrents aportarà al voltant de 8.000 dades noves molt valuosos sobre la distribució d’espècies de la comarca de la vall d’Aiora al Banc de Dades de la Biodiversitat de la Comunitat Valenciana (BDBCV).

Després de l’acte d’obertura de la XII Setmana de la Biodiversitat, que s’ha fet coincidir amb el Dia Internacional de la Biodiversitat, Julià Álvaro ha indicat que el BDBCV resulta un exemple de bona gobernanza en tractar-se d’un sistema en el qual entra i del que ix informació. L’any 2016 va rebre 58.000 visites d’especialistes, de les quals el 89% es van realitzar des d’Espanya i el 11% des de l’estranger.

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic ha destacat que el BDBCV va tancar 2016 amb 1.944.976 dades recopilades d’espècies de flora i fauna del territori i, amb les dades que s’obtinguen en aquesta XII Setmana de la Biodiversitat, s’aconseguiran els dos milions.

A més, Álvaro ha afegit que la celebració d’aquesta activitat a Cofrents, en el terme municipal de la qual funciona una central nuclear, posa en valor aquesta localitat en l’àmbit mediambiental.

La Setmana de la Biodiversitat és una activitat que forma part del BDBCV, que gestiona la conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i té com a objectiu l’estudi de la riquesa d’espècies silvestres sobre una zona determinada, amb la participació d’investigadors, amb la finalitat de recaptar nous coneixements sobre la biodiversitat de la Comunitat Valenciana.

Es realitzen eixides a camp per a recaptar dades, així com prospeccions de flora i fauna en entorns fluvials, s’instal·len caixes-niu per a ratapinyades, es plantarà un bosc de ribera en l’àrea recreativa del Cabriel, entre altres activitats, en grups organitzats per especialitat que posaran en comú els resultats per a la seua anàlisi.

Entre els 122 participants de l’edició actual, figuren tècnics de la conselleria, investigadors de l’àmbit universitari, experts d’organitzacions no governamentals i d’altres entitats de l’àmbit conservacionista.