Bota al contingut principal

Les exportacions valencianes ha sumat producte per valor de 7.987 milions d’euros en el primer trimestre de l’any, la qual cosa representa un increment del 6,4% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons les dades difoses hui pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que l’economia valenciana manté la tendència a l’alça de les seues exportacions, la qual cosa ha situat el superàvit comercial en 1.138 milions d’euros, el major de tota Espanya.

L’economia valenciana exporta l’11,5% de les exportacions espanyoles. Per demarcacions, des de València s’ha exportat producte per valor de 4.737,4 milions d’euros, la qual cosa representa un augment del 5,5%; des de Castelló s’ha exportat producte per valor de 1.838,9 milions d’euros, amb un increment del 9’8%; i des de Alacant s’ha exportat per valor de 1.411,2 milions d’euros, la qual cosa representa un ascens del 5,3%.

Per sectors, el sector d’automoció concentra el 27,3% de les nostres exportacions, amb un ascens del 8,5%, li segueix el sector d’alimentació i begudes, amb el 20,6% de les vendes a l’exterior i un ascens de l’1,9%. A continuació se situen els productes ceràmics, que creixen un 8’8%, i les semimanufactures no químiques, que creixen un 7,1%, en aquest període.

Els productes químics se situen en quarta posició, amb un ascens del 8,9%, mentre que les manufactures de consum registren un descens de l’1,3% pel que fa al primer trimestre de 2016.

Els béns d’equip creixen un 11,2% amb destacats augments de la maquinària industrial i el material de transport.

Destinacions exportacions

Per destinacions, les exportacions a Europa creixen un 6,3% i les dirigides a Amèrica creixen un 2,2%. Pel que fa a Àsia creixen un 14,8%, Àfrica un 3,1% i Oceania un 16,8%.

La Unió Europea concentra el 66,1% del total de les exportacions valencianes. La zona Euro experimenta un augment del 7,5%, amb Alemanya com a primer client, que creix un 13,1% i França, amb un ascens del 8’1%.

A Amèrica destaca l’ascens de Canadà, xifrat en un 17,8%; Estats Units experimenta un descens en aquest període del 8,9% i Amèrica Llatina creix un 16,4%, amb destacats ascensos de les vendes a mercats com Xile i Argentina.

A Àsia, Xina experimenta un ascens del 15% i Índia un 20,6%. A Àfrica, Algèria i el Marroc tiren del creixement del continent amb un 11% i un 21% d’ascens respecte al mateix període de l’any anterior.