Bota al contingut principal

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que «per primera vegada, 910 joves van a accedir a un contracte de formació a través de T´Avalem, els tallers d’ocupació que ha engegat el Servef per a recolzar la inserció laboral de les persones aturades menors de 30 anys».

Nomdedéu ha assistit a la inauguració del projecte ‘T´Avalem’ Fàbrica de la Llum, juntament amb l´alcaldessa de la Vall d´Uixó, Tania Baños, i ha explicat que es tracta d’una de les accions emmarcades en el Pla ‘AvalemJoves’ que «naix per a millorar la qualificació i la inserció professional dels joves, ja que alhora que se’ls ofereix una formació certificada se’ls dóna una oportunitat laboral”.

A través de ‘T´Avalem’ els joves inscrits en el Servef i Garantia Juvenil podran, tal com ha expressat el responsable del Servef “no solament accedir a un salari durant un any, sinó adquirir unes competències professionals certificades que els permeta posteriorment tenir més possibilitats de trobar una altra ocupació”.

En total, seran 61 els municipis on es realitzarà algun dels tallers d’ocupació enfocats a persones aturades menors de 30 anys. Els joves que accedisquen tindran un contracte d’un any i rebran el salari mínim professional. A més, rebran un mínim de formació teòrica del 25% de la durada del programa i, quan finalitzen, disposaran d’un certificat de professionalitat que els acredita per a exercir una competència professional.

Finalment, Nomdedéu ha recordat totes les iniciatives engegades pel Consell en el marc de Avalem Joves. Així, ha incidit en les ajudes a la contractació a les empreses, que contempla subvencions de fins a 9.000 euros, o el programa Avalem Joves Plus, que promou la contractació de joves en les entitats locals i que, segons ha avançat, “està resultant un èxit de convocatòria “.

Taller d’Ocupació la Fàbrica de la Llum

En el projecte Fàbrica de la Llum, un dels grups de joves duran a terme el enjardinament de la zona verda que envolta l’entorn de l’Aqüeducte Romano del municipi, així com de l’antiga Fàbrica de la Llum, que està previst que en un futur alberg el museu de la localitat. Aquest modul completarà la seua formació amb la creació d’un bosc de ribera en uns terrenys municipals que limiten amb el llit del riu Belcaire.

L’ altre grup d’alumnes-treballadors intervendran en la reforma de la segona planta del mercat municipal, amb l’objectiu de rehabilitar-la com a viver d’empreses.

En total, seran 20 els alumnes que participaran en aquesta edició del taller d’ocupació que comptarà amb una inversió del Servef de 389.000 euros.