Bota al contingut principal

L’Ajuntament d’Alacant, a través de l’Agència Local de Desenvolupament i de l’àrea de Recursos Humans, contractarà a un total de 213 joves a través del programa, posat en marxa pel SERVEF Avalem Joves Plus, dirigit a menors de 30 anys que busquen el seu primer contracte o tornar a incorporar-se al mercat laboral.

La regidora d’Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, el regidor de Recursos Humans, Carlos Giménez, i el secretari autonòmic d’Ocupació i director general del SERVEF, Enric Nomdedéu, han presentat en roda de premsa l’abast del programa de Avalem Joves Plus per a la ciutat d’Alacant.

L’Ajuntament d’Alacant ha sol·licitat ajudes per valor de 3,2 milions d’euros per a la contractació de 213 joves de totes les categories laborals, -110 d’ells per a llocs qualificats i, els 103 restants, per treballs no qualificats-, amb modalitats de durada de 7 i 12 mesos, que començaran a desenvolupar a partir del mes de juliol.

El secretari autonòmic d’Ocupació ha mostrat la seua satisfacció per l’excel·lent marxa del programa Avalem Joves Plus, que beneficiarà un total de 4.000 joves i l’èxit del qual ha portat al SERVEF a haver d’ampliar successivament la inversió fins a arribar als 56 milions d’euros per atendre les 947 entitats locals que han sol·licitat alguna de les ajudes.

Nomdedéu, a més, ha remarcat que Avalem Joves és la resposta del Consell a la taxa d’atur juvenil, que continua superant el 30%, amb una taxa de temporalitat de 55,73% i de parcialitat del 38,93%.

Així mateix, el secretari autonòmic d’Ocupació ha informat que en tota la demarcació d’Alacant gràcies a aquesta iniciativa 820 joves menors de 30 anys accediran a una ocupació de qualitat en alguna entitat local. “Es tracta sens dubte del programa més ambiciós que la Generalitat mai ha posat en marxa en matèria d’ocupació”, ha destacat

Per a això, aquest programa busca millorar l’ocupabilitat dels joves menors de 30 anys, contribuir a la seua adquisició d’experiència laboral, posar en valor el talent jove per a la modernització, facilitar el retorn de les persones joves que es van anar a altres països a la recerca d’oportunitats i millora de l’administració pública, i contribuir a la implantació d’un un nou model productiu que, sense oblidar les millores en eficiència, compte amb les empreses, els treballadors i les treballadores.

La regidora d’Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, ha posat èmfasi en l’aposta decidida per l’ocupació juvenil realitzada des de l’Agència Local, “passant dels 35.000 euros que estaven consignats en el pressupost al juny de 2015, a 275.000 euros en 2016 i els 1,5 milions d’euros consignats en 2017 a polítiques d’ocupació juvenil, sense comptar amb el que preveu Avalem Jove Plus”, segons ha remarcat l’edil.

De la mateixa manera, Sonia Tirado ha destacat “l’excel·lent gestió dels fons de Garantia Juvenil que duen a terme la Generalitat i l’Ajuntament d’Alacant, i la bona col·laboració entre les administracions públiques i entre les diferents àrees municipals duta a terme, en contraposició amb els plans per a la inserció laboral dels joves realitzats en altres legislatures”.

En aquest mateix sentit, Nomdedéu ha recordat que “el Govern anterior només va aconseguir la realització de 400 contractes de pràctiques i amb una durada de sis mesos”.

Per la seua banda, el regidor de Recursos Humans Carlos Giménez ha incidit en el treball continu que realitzen els governs del canvi a la Generalitat i l’Ajuntament d’Alacant per a atendre la situació d’atur dels joves, i ha agraït també l’esforç dels sindicats per al bon desenvolupament d’aquest programa.

Per poder optar a algun dels contractes que es realitzaran en totes les entitats locals, les persones interessades hauran de tenir menys de 30 anys i estar inscrites en el SERVEF i en Garantia Juvenil.