Bota al contingut principal

L’èxit dels productes valencians en els mercats exteriors passa per la innovació i la qualitat i per això s’aspira a estar en els mercats internacionals amb béns i serveis que es diferencien per la seua innovació, qualitat, marca i adaptació als clients. Aquestes són les línies marc de l’exportació valenciana en el II Congrés Go Global que s’ha inaugurat a València.

El congrés Go Global és un certamen organitzat per la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de competitivitat Empresarial (Ivace) i de l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX) Espanya Exportació i Inversions, i finançat conjuntament pel Ivace i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Aquest congrés representa un punt de trobada en matèria d’internacionalització en què estan representades les principals associacions empresarials valencianes d’exportadors, a més de diverses empreses que ofereixen serveis als exportadors.

En l’economia valenciana destaquen els bons resultats collits en matèria d’exportació. D’aquesta manera, l’exportació de béns representa el 28% del PIB valencià quan, en el conjunt de l’Estat espanyol, la proporció és del 22%, així com el nombre d’empreses valencianes que venen a altres països suposa el 15% del total estatal, amb prop de 12.000 companyies en els primers mesos de 2017.