Bota al contingut principal

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha anunciat que més de 50 joves accediran, per primera vegada, a un contracte de treball a l’Ajuntament de Castelló a través del programa posat en marxa pel Servef Avalem Joves Plus.

A més, ha afegit que “en tota la demarcació de Castelló seran al voltant de 389 els beneficiaris d’aquest programa, dels quals 13 seran contractats per la Diputació de Castelló”.

Nomdedéu, que ha estat a Benicarló i després a Castelló, ha fet una crida «a tots els joves aturats que tinguen menys de 30 anys a confiar en el servei públic d’ocupació i a inscriure’s en el Servef, ja que el procés de selecció es realitzarà en les pròximes setmanes perquè els contractes comencen al juliol».

El secretari autonòmic ha manifestat que Avalem Joves és el programa més ambiciós mai abans posat en marxa per aturar la desocupació juvenil. Així, ha indicat que el Servef ha hagut d’ampliar successivament la inversió fins a arribar als 56 milions d’euros per atendre les 947 entitats que havien sol·licitat alguna de les ajudes. «Amb aquesta inversió -ha detallat el responsable d’Ocupació- calculem que al voltant de 4.000 joves joves menors de 30 anys podran obtenir per primera vegada un contracte de treball de dotze mesos en entitats locals».

El responsable d’Ocupació ha destacat que Avalem Joves és la resposta del Consell a la taxa d’atur juvenil, que continua superant el 30%, amb una taxa de temporalitat de 55,73% i de parcialitat del 38,93%.

“Avalem Joves coordina i integra per primera vegada totes les accions del Consell per a lluitar contra la desocupació juvenil, incloent accions d’orientació, formació i ajudes a la contractació”, ha resumit.

Segons Nomdedéu, Avalem Joves Plus busca tres objectius: millorar l’ocupabilitat dels joves menors de 30 anys, facilitar l’adquisició d’experiència laboral i posar en valor el talent jove per a la modernització i millora de l’administració pública. “A més”, ha afegit el responsable del Servef, “és un programa que a través de la inversió pública permetrà consolidar la recuperació econòmica”.

Enric Nomdedéu ha contraposat el programa Avalem Joves Plus als plans per a la inserció laboral dels joves en altres legislatures que “només van aconseguir la realització de 400 contractes de pràctiques i amb una durada de sis mesos”.

Per poder optar a algun dels contractes que es realitzaran en totes les entitats locals, els joves hauran de tenir menys de 30 anys i estar inscrits en el Servef i en Garantia Juvenil.