Bota al contingut principal

En 2017 s’han convocat un total de 100 beques destinades a millorar l’ocupabilitat dels joves en matèria d’internacionalització.

Climent: “La nostra obligació és estar al vostre costat i fer-vos les coses més fàcils”.

L’Institut Valencià de Competitivitat (Ivace) ha lliurat beques a 100 joves que, en els pròxims mesos, començaran un programa formatiu en les delegacions a l’exterior de diferents institucions i empreses valencianes.

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha recordat que enguany s’ha tornat a augmentar el nombre de beques, de manera que es compleix així el compromís del seu Govern d’arribar al centenar. “S’ha elevat a 100 el nombre de beques, enfront de les 20 que existien en 2014”, ha destacat.

En aquest sentit, ha explicat que aquest augment es deu a la “obsessió” de l’actual Consell per crear una xarxa d’oportunitats amb l’objectiu de reduir l’atur juvenil i evitar que el talent dels i les joves emigre a altres països. “Heu de poder construir el vostre projecte de vida, perquè això és el que ens convertirà en una societat avançada”, ha declarat.

Així mateix, ha agraït a l’Ivace tot l’esforç realitzat perquè, a través d’aquestes beques, el Govern de la Generalitat siga útil a les empreses i a les persones beneficiàries de les mateixes, que es convertiran en “ambaixadores en diferents punts del món”.

A més, també ha destacat la transparència del procés de concessió de les beques, així com el deure del Consell a l’hora de garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Climent ha subratllat la importància de la formació i l’especialització dels joves en el camp de la internacionalització, i ha assegurat que aquest programa constitueix una oportunitat perquè les noves generacions es desenvolupen “com a persones i com a professionals”.

En aquest sentit, ha assenyalat el compromís de la Generalitat perquè aquest programa formatiu es desenvolupe “amb les majors garanties possibles” tant per als i les joves, com per a les empreses. “La nostra obligació és estar al vostre costat i fer-vos les coses més fàcils”, ha insistit.

Beques Ivace

Les beques ‘Ivace Exterior’ i ‘Ivace E + E, Exportació i Ocupació’, convocades per l’àrea de Promoció Internacional de l’Ivace, tenen com a objectiu fomentar i especialitzar els i les joves en internacionalització, així com facilitar una ocupabilitat sostenible i de qualitat.

Enguany, s’han convocat un total de 100 beques -70 per ‘Ivace Exterior’ i 30 per a ‘Ivace E + E’-, que reben finançament europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del fons Social Europeu.