Bota al contingut principal

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que Alacant “està al capdavant en la gestió de renda garantida de ciutadania”, el que suposa que en els cinc primers mesos d’aquest any hi haja 5.723 titulars de renda, una quantitat que pràcticament iguala la que hi havia en tot 2015, quan la xifra era de 5.814 titulars.

Així ho ha explicat la vicepresidenta, que, amb motiu de la seua visita a les Fogueres, ha estat a la Direcció Territorial de la Conselleria, on ha agraït al personal de la Generalitat “l’esforç i la tasca que ha realitzat per poder agilitzar i posar al dia el sistema de renda, després de la desastrosa situació heretada de l’anterior Administració autonòmica”.

Respecte d’això, ha precisat que la Conselleria d’Igualtat ha destinat al pagament de la renda garantida de ciutadania en els cinc primers mesos d’aquest any, “una xifra rècord, concretament 16,4 milions d’euros, quantitat que multiplica per nou la inversió del any 2013, quan els pagaments no superaven els 1,7 milions d’euros”.

Així, dels 41 milions d’euros que el seu departament va destinar en els pressupostos d’aquest any al pagament de la renda, 16,4 ja han arribat a la butxaca de les persones que més ho necessiten, mentre que la resta ja està compromès i en breu es transferirà a les 86 entitats municipals col·laboradores perquè puguen substanciar tots aquells expedients que ja estan tramitats.

Oltra ha afirmat que aquestes xifres “evidencien la bona gestió del Consell del Botànic i contrasten amb les de l’antic Govern”, que, en els cinc primers mesos de 2013 “només va ser capaç” de tramitar ajudes per valor de 1,7 milions d’euros, tot i que aquest va ser un dels “pitjors anys de la crisi, quan moltes persones, en una situació d’extrema vulnerabilitat, esperava que els seus governants els tinguessen com a prioritat”.

La gestió d’aquests dos anys també està marcant un increment en el nombre de titulars i beneficiaris, que, en els cinc primers mesos de 2017, ja sumen un total de 23.799, dels quals 9.900 tenen la condició de titular de l’ajuda, i 13.899 són beneficiaris. I d’aquests 5.723 són a la demarcació d’Alacant.

Aquestes xifres van en la mateixa línia d’increment de l’any anterior, quan, per primera vegada, es van arribar als 50.204 destinataris d’ajudes (20.007 titulars i 30.197 beneficiaris), i que evidencien l’efectivitat de les “mesures urgents que es van adoptar fa dos anys davant la caòtica i greu situació d’emergència social heretada de l’anterior Govern”, ha explicat.

Visita a les Fogueres

La vicepresidenta del Consell ha visitat Alacant a més per participar de la festa de Fogueres, acompanyada pel conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i ha acudit a l’Ajuntament i a la mascletà.

L’agenda de Mónica Oltra també inclou una visita a la Foguera Florida Sud, la temàtica de reivindicació de la lluita contra la violència de gènere, segons la seua opinió, “entronca amb les polítiques del Govern del Botànic que s’estan duent a terme per construir relacions igualitàries entre homes i dones i eradicar la violència de gènere”.

En aquest sentit, Oltra s’ha referit al “gran pacte contra la violència de gènere impulsat pel Consell”, en el qual estan implicats les administracions públiques i agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals, amb l’objectiu de treballar per “aconseguir un canvi cap a un paradigma feminista, d’igualtat de drets i efectiu “i perquè servisca de reflex d'”una societat que està en contra de la violència sobre les dones”.