Bota al contingut principal

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per mitjà del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha convocat ajudes per valor de 19,8 milions d’euros perquè els Ajuntaments contracten a aturats majors de 30 anys. Aquestes ajudes formen part, tal com ha explicat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, del programa Avalem Experiència, un pla al que la Generalitat destinarà un total de 229 milions d’euros fins a 2019 per a afavorir la contractació d’aturats majors de 30 anys i amb el qual es preveu beneficiar a unes 190.600 persones.

Així, les ajudes a la contractació per part dels Ajuntaments són un dels primers programes que s’ha engegat a través del pla però, com ha afegit Nomdedéu, Avalem Experiència és “molt més ambiciós, ja que contempla un pla de xoc de formació i recualificació professional per a aquest col·lectiu, un dels més afectats per la crisi econòmica; el suport per a l´emprenedoria; l’orientació i cerca de treball. A més, és aquest un dels compromisos de la Conselleria d’Economia per a aquesta legislatura i ja està totalment en marxa”.

Nomdedéu ha explicat que el Servef ha actuat de manera “urgent” sobre el col·lectiu de joves aturats ja que les taxes de desocupació que suportaven eren “una emergència social”. “Amb Avalem Experiència responem a un col·lectiu que també necessitava de mesures de xoc”, ha assenyalat.
Així, el responsable del Servef ha detallat que els majors de 30 anys aturats representen el 77,3% de l’atur total registrat a la Comunitat Valenciana, i el col·lectiu amb un major pes percentual és el dels majors de 45 anys.

Nomdedéu ha animat a totes les persones aturades al fet que “confien en els serveis públics d’ocupació i formació que els orientaran i els oferiran informació sobre com millorar la seua *empleabilidad”.

“Amb Avalem Experiència, ha ressaltat Nomdedéu, volem que oferir noves oportunitats laborals a totes aqueixes persones de la Comunitat que tenen més de 30 anys perquè creiem que l’experiència ara compta”.

Subvencions a aturats de llarga durada i majors de 30 anys
D’aquesta manera, els Ajuntaments podran optar a dos tipus de subvencions. D’una banda, el Servef destinarà 6,8 milions d’euros perquè les entitats locals contracten a persones aturades inscrites en el Servef durant almenys 360 dies en un període de 540 dies i, per una altra, 11 milions d’euros per a aturats majors de 30 anys.

En tots dos casos, les persones contractades realitzaran obres o serveis d’interès general en les corporacions locals i seran seleccionades per una comissió de baremació integrada per dos representants de l’entitat beneficiària, que ostentaran la presidència (amb vot de qualitat) i la secretaria; i per sengles representants de les organitzacions sindicals integrants del Consell d’Adreça del SERVEF.