Bota al contingut principal

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha tret a licitació 602 places d’atenció residencial en centres d’acolliment situats a la Comunitat, per a l’atenció de xiquets i adolescents del sistema de protecció, que es troben baix la guarda o tutela de la Generalitat, per un import total de 73.983.222,40 euros.

La data límit de presentació de les sol·licituds de participació és el 14 de juliol de 2017, fins a les 14.30 hores i la durada del contracte serà, com a màxim, de dotze mesos a explicar des de l’endemà a la seua formalització.

La contractació del servei per a la posada a la disposició de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives d’aquestes places, respon al nou model d’atenció en centres d’acolliment infantil.

Un model, que a més del reforç dels equips de contractació, afavoreix que els centres tinguen una concepció el més similar a una llar, per l’el que contempla reduir el nombre de places en els diferents centres.

Així, el nou model d’atenció residencial té com a prioritat oferir una atenció més individualitzada i personalitzada a les xiquetes i xiquets del sistema de protecció de la Generalitat.

El contracte de servei inclou huit lots. El primer correspon a 42 places d’atenció general en la província de Castelló; el segon, a 16 places d’atenció a la primera infància amb necessitats especials en la província de València, el tercer a 20 places en centres de protecció específic de menors amb problemes de conducta en la província de València; i la cambra, a 14 places d’atenció a adolescents embarassades i mares adolescents en la província de València.

Per la seua banda, el cinquè conté 260 places d’atenció general en la província de València; el sisè 20 places d’atenció a la primera infància amb necessitats especials en la província d’Alacant; el setè correspon a vuit places d’atenció a adolescents embarassades i mares adolescents en la província d’Alacant i l’últim té 222 places d’atenció general en la província d’Alacant.

Cal destacar que la inversió en el nou model, implica un augment del 26,8 per cent respecte al model anterior, la qual cosa permetrà, entre altres qüestions, la contractació de 410 nous professionals, amb una baixada del ràtio del 61 per cent, i la inclusió de nous perfils professionals com els mediadors interculturals o les tècniques o tècnics d’igualtat de gènere.

Aquests contractes permetran assegurar a la Conselleria d’Igualtat la disponibilitat de places per a l’exercici de la mesura d’acolliment residencial de menors la tutela dels quals o guarda exerceix, i l’atenció integral de menors quan no és possible o adequat l’acolliment familiar.