Bota al contingut principal

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives subvenciona 84 programes en matèria d’igualtat en la diversitat d’entitats sense ànim de lucre relatives al sector de les famílies, del col·lectiu LGTBI, del poble gitano i de la prevenció de la violència d’odi, així com atenció a les seues víctimes per un import global que s’eleva a 1.339.978,18 euros.

Segons ha explicat el director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, enguany la Conselleria ha incrementat un 24,9% la consignació pressupostària respecte al passat any 2016, quan van ser 83 els programes i 1,07 milions d’euros l’import destinat, la qual cosa ha permès ampliar els crèdits en totes les línies i els projectes subvencionats.

En la línia destinada a entitats del col·lectiu LGTBI, la Conselleria d’Igualtat subvenciona enguany set programes per un import de 120.000 euros, amb la finalitat d’oferir informació, assessorament i atenció integral, així com realitzar accions de sensibilització i actuacions que contribuïsquen al benestar i la igualtat en aquest àmbit.

Pel que fa a la línia de programes d’igualtat de tracte i no discriminació, la Conselleria ha subvencionat enguany 12 projectes d’entitats, amb un import global de 179.336,52 euros, per a la prevenció de la violència i delictes d’odi, així com l’atenció a les seues víctimes.

En aquesta línia entren programes per a realitzar actuacions concernents a l’atenció de víctimes de violència derivades de prejudicis basats en el racisme, origen ètnic, religió o creences, orientació i identitat sexual, diversitat funcional, exclusió social o qualsevol altra circumstància o condició social o personal.

A més, la Conselleria ha concedit ajudes a 7 projectes d’entitats relacionades amb la defensa i promoció de la diversitat familiar reben subvenció per part de la Generalitat per un import global de 200.000 euros, dirigits a programes que tinguen per objecte la defensa i la promoció dels diferents tipus de famílies.

Finalment, la Conselleria d’Igualtat subvenciona 16 projectes d’entitats relatius a escoles de famílies que reben un total de 198.206 euros amb l’objectiu de recolzar accions com la intervenció especialitzada en situació de conflicte i les escoles de famílies.