Bota al contingut principal

La màxima representant de Compromís en la Conselleria d’Hisenda, la Secretària Autonòmica, Clara Ferrando, ha mostrat la seua indignació amb el delegat del govern. Juan Carlos Moragues, després de l’anunci de la transferència que la Generalitat ha rebut aquest dimarts de la liquidació de 2015 que ascendeix a 1.186.

“Pretén fer-nos creure que ens envia una almoina, un regal, quan en realitat és indignant que fins ara el Govern d’Espanya ens haja retingut més de mil milions d’euros que són nostres i que se’ns devia per un mal càlcul de liquidació de l’exercici de 2015”.

El govern ha transferit aquest dimarts 1.186 milions d’euros corresponents als 1.680,36 milions derivats de la liquidació de 2015, la qual cosa quedava per liquidar després de l’enviament de dues bestretes a compte rebuts enguany, un de 300 milions i un altre de 194 milions.

“El govern central ens reté la part dels impostos que ens correspon i, mentre, ens envia amb comptagotes fons de liquiditat, que no deixen de ser préstecs pels quals ens cobra interessos. No solament som la comunitat autònoma pitjor finançada, sinó que a més ens pren el pèl. Ens arriba els nostres diners amb dos anys de retard i pretén que celebrem la notícia.” afig Clara Ferrando.

Compromís també denuncia la inexistència d’un calendari de transferències de liquiditat. Per a Ferrano “El sistema és molt arbitrari. El Ministeri d’Hisenda ofega la tresoreria de la Generalitat i la seua autonomia per a planificar la política de pagaments. A més ens sembla molt sospitós que en 2015, abans de les eleccions, el govern havia anticipat el 73% de la liquidació, mentre que enguany en bestretes només se’ns ha concedit el 32%, i hem hagut d’esperar fins a meitat de l’exercici per a rebre, quan han volgut, la resta dels nostres diners”.

La coalició  recorda que entre bestretes i FLA extraordinari el govern central va injectar en el primer semestre de l’any 2015 uns 2.600 milions, en 2016 uns 1.943 i enguany només ha arribat fins a juny 494 milions de bestretes. “No sé de què es congratula en senyor Moragues. El maltractament econòmic a la nostra comunitat és evident i no veig motius per a celebrar-ho” afig Clara Ferrando.