Bota al contingut principal

Ja es pot consultar a l’web de la Generalitat tota la informació relativa als moviments de comptabilitat, saldos i despeses de caixa fixa corresponent a l’Administració i el seu sector públic instrumental, els òrgans estatutaris, les universitats públiques i les entitats del sector públic que en depenen, i les associacions constituïdes per qualsevol d’aquestes entitats. Això inclou qualsevol moviment, com subvencions, contractes, despeses de personal o de finançament.

Clara Ferrando, secretària autonòmica d’Hisenda, ha declarat que “ss tracta d’un exercici de transparència absoluta perquè el contribuent sàpiga amb el major detall possible què es fa amb els seus diners. Des de la Tresoreria de la Generalitat i la Direcció de Tecnologies de la Informació s’ha fet un esforç coordinant els efectius de les conselleries d’Hisenda i de Transparència perquè entenem que la lluita contra la corrupció és un compromís de tot el Consell”.

La publicació d’aquestes xifres -que salvant els elements que estan sota la llei de protecció de dades són les mateixes de què disposa el Consell- evidencien la situació de infrafinançament del País Valencià i el nivell de despesa en àrees prioritàries com sanitat o educació i la baixa transferència de fons de l’Estat per fer front a elles.

La posada a disposició de la ciutadania de tota la informació al web ha estat possible gràcies a la coordinació de la DGTIC i la Subdirecció de Tresoreria, que depenen de la Secretaria Autonòmica d’Hisenda, amb la Direcció General de Transparència i Participació, de la Conselleria de Transparència; un treball dut a terme amb més de 70 organismes en què s’han fet servir 1.351 hores de treball -equivalents a la feina que farien dos funcionaris en tot un any- i les dades s’aniran bolcant al cercador de forma automàtica al web a mes vençut.