Bota al contingut principal

L’economia valenciana ha exportat producte per valor de 2719,8 milions d’euros en el mes de maig, la qual cosa representa un increment del 5,3% respecte al mateix període de l’any anterior, segons les dades difoses hui pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

La xifra del mes de maig compensa el negatiu comportament de les exportacions en el mes d’abril i situa les exportacions en els cinc primers mesos de l’any en 12.852,5 milions d’euros, la qual cosa representa un lleuger creixement del 0,4% pel que fa al mateix període de l’any anterior.

L’economia valenciana exporta al voltant del 11% de les exportacions de tot l’Estat espanyol. En el mes de maig les tres demarcacions valencianes han experimentat ascensos en les seues exportacions. Alacant incrementa les seues exportacions un 7,2%, Castelló les incrementa un 8,6% i València un 3,5%.

Per sector, el sector d’automoció concentra el 27,6% de les nostres exportacions, amb un ascens del 3,1%, li segueix el sector d’alimentació i begudes, amb el 18% de les vendes a l’exterior i un ascens del 5,8%. A continuació se situen les semimanufactures no químiques, que creixen un 11,4%. Els productes ceràmics creixen un 13,9% en el mes de maig.

Els productes químics se situen en quarta posició, amb un ascens del 5%. Els béns d’equip, a continuació, registren un descens de l’1,7%. A continuació se situen les manufactures de consum que incrementen les seues exportacions un 7,5% en el mes de maig.

Destinacions exportacions

Per destinacions, destaca l’ascens de totes les àrees geogràfiques durant el mes de maig. Les exportacions amb destinació a Europa creixen un 2,4%. Les dirigides a Amèrica creixen un destacat 23%; Àsia creix un 3,6%, Àfrica un 4,7% i Oceania un 0,6%.

La Unió Europea concentra el 60,3% del total de les exportacions. La zona Euro experimenta un augment del 4,2%, amb Alemanya i França com a primer i segon client.

A Amèrica destaca l’ascens de Canadà, xifrat en un 40%; Estats Units també creix un destacat un 23,5%. Amèrica Llatina creix un 5,8%, amb destacats ascensos de les vendes a mercats com Argentina i Brasil.

A Àsia, Xina experimenta un ascens del 29,6% i Índia un 59%. A Àfrica, el Marroc tira del creixement del continent amb un 25% d’ascens.