Bota al contingut principal

El secretari autonòmic d’Ocupació i Treball, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur de setembre fets públics pel Ministeri de Treball que reflecteixen que 2.052 valencians i valencianes han abandonat l’atur durant el mes de setembre (-0,52%).

Nomdedéu ha destacat que “la Valenciana és la segona autonomia amb major reducció d’atur al setembre” el que confirmaria, segons ell, “el retorn a la tendència positiva en el mercat de treball valencià”. Així mateix, ha posat l’accent que es tracta del primer mes de setembre des de l’any 2007 en el qual es redueix l’atur.

Quant a les dades interanuals, el responsable d’Ocupació ha subratllat el descens d’un 10% i que aquesta disminució s’ha produït en tots els sectors econòmics.

No obstant açò, Enric Nomdedéu ha reconegut que “encara ens queda molt treball per a fer per a aconseguir consolidar la recuperació de l’ocupació i garantir la cohesió social del nostre territori”. Així, ha indicat que l’atur pràcticament no ha baixat entre les dones (+0,02) i s’ha incrementat especialment el nombre de joves inscrits a l’atur (+8,59%).

Pel que fa a aquest increment el director del Servef ha explicat que pot haver-se de, entre altres raons, a l’activació del programa Avalem Joves Plus i a la flexibilització dels requisits d’accés a la Garantia Juvenil.

Quant a les afiliacions, ha destacat l’important increment dels afiliats aquest mes, augmentant en 4.144 respecte al mes d’agost, un 0,23%. Així, puja per primera vegada des de 2007 l’afiliació a la seguretat social en un mes de setembre.

Entre els sectors econòmics, ha destacat el fet que s’estiga “comportant especialment bé en la indústria tal com reflecteix que un de cada tres nous afiliats en el sector industrial durant el mes de setembre a Espanya s’ha registrat a la Comunitat Valenciana. (Comunitat: +4.106 ; Espanya:12.066).