Anar directament a les notícies

Hisenda implanta el pagament amb targeta dels tributs gestionats per la Generalitat

Publicat el en Economia i Ocupació Governs amb Compromís

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha implantat l’opció de pagament mitjançant targetes de crèdit o dèbit dels tributs gestionats per la Generalitat, tal com contempla la resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Per poder fer ús d’aquest sistema de pagament, les targetes han d’estar associades a comptes oberts en entitats col·laboradores.

Aquesta iniciativa, juntament amb el sistema de pagament telemàtic genèric dels tributs de la Generalitat per als models d’autoliquidació ja implantat anteriorment, suposa un pas més en el desenvolupament del Pla Estratègic de l’Institut Valencià d’Administració Tributària (IVAT).

La Secretaria Autonòmica d’Hisenda ha coordinat el treball dut a terme des de la Direcció General de Tecnologies de la Informació, que dirigeix ​​Vicent Aguiló, la Direcció General de Tributs i Joc, que el seu titular és Eduardo Roca, així com la Tresoreria de la Generalitat, gràcies al qual es possibilita el pagament de les autoliquidacions dels tributs la gestió és competència de la Generalitat Valenciana.

La secretaria autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, ha destacat que “des del Consell estem treballant per fer més fàcil la vida dels contribuents, simplificant i facilitant el compliment de les seues obligacions tributàries. Amb aquesta iniciativa, ampliem les modalitats de pagament disponibles i avancem en la implantació de l’Administració electrònica a la Generalitat”.

“L’Administració ha de ser exemple del canvi de model econòmic que busquem, basat en la innovació i el coneixement, i que passa també per la modernització dels serveis públics que prestem als ciutadans”, ha afirmat la secretària autonòmica. “No hi ha dubte -ha afegit- que qualsevol inversió en tecnologia ens permet oferir un millor servei al contribuent, més àgil i més eficient, facilitant la seua relació amb l’administració”.

Amb la implantació d’aquest nou sistema, el contribuent pot accedir al pagament telemàtic de les taxes autonòmiques, els impostos mediambientals, l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, així com l’impost sobre la compravenda de vehicles. A partir d’ara, les autoliquidacions d’aquests tributs podran pagar-se amb targeta de crèdit o dèbit Visa o Mastercard, sempre que estiguen associades a comptes oberts en entitats col·laboradores de la Generalitat dins del pagament telemàtic genèric.

El pagament amb targeta de les autoliquidacions ofereix més llibertat al contribuent, ja que aquest podrà fer el pagament a qualsevol hora i des de qualsevol lloc amb connexió a Internet, el que simplifica el procediment ja que no caldrà realitzar transferències bancàries. Està previst que l’ús del sistema de pagament mitjançant targeta de crèdit o dèbit s’estenga posteriorment també a altres taxes i impostos, com el de Successions i Donacions.

Com ha destacat la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, “el Consell del Botànic aposta decididament per la modernització de l’Administració i per això estem seguint el full de ruta previst en l’Agenda Digital de la Comunitat Valenciana, que abasta la inversió de recursos de forma transversal en totes les conselleries”.

“Tenim el ferm propòsit d’avançar en el desenvolupament de la societat digital i impulsar l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació com a motor del creixement econòmic sostenible”, ha conclòs Ferrando.