Bota al contingut principal

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l’Enquesta de la Població Activa (EPA) del tercer trimestre, segons la qual l’atur ha baixat en 24.600 persones pel que fa al trimestre anterior, un 5,44% menys.

Nomdedéu ha destacat que són xifres “francament positives que confirmen una tendència en alça que continua en el temps i que reflecteix la consolidació en la recuperació de l’ocupació”. Cal destacar, a més, que s’ha tornat als nivells d’ocupació d’abans de la crisi, cap a finals de l’any 2008.

El responsable d’Ocupació ha posat l’accent que durant aquest trimestre 24.600 valencians i valencianes han deixat l’atur durant aquest trimestre, “el que ens situa com la tercera comunitat autònoma on més s’ha reduït l’atur”.

Així mateix, Enric Nomdedéu ha ressaltat que, en aquest trimestre, la millora substancial en les xifres s’ha produït “en el sector femení que tradicionalment és el que més està està patint la crisi del mercat de treball”. Així, més de 33.000
dones han trobat treball durant aquest últim trimestre.

No obstant açò, el director general del Servef ha reconegut que l’increment de la temporalitat i la dependència estacional està encara molt present a l’economia valenciana. Així, les dades mostren que bona part de la recuperació de l’ocupació s’ha produït en el sector serveis (47.000 persones) i al mateix temps, el nombre de treballadors amb contracte temporal ha augmentat en més de 53.000 i disminueixen els contractats amb caràcter indefinit.

En aquest sentit, ha avançat que, des del Servef, “estem treballant en noves iniciatives per a fer front a aquesta creixent precarització del mercat de treball”.