Bota al contingut principal

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambiente,Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha ajudat a 96 entitats de voluntariat ambiental en 2017, a les quals ha destinat un total de 567.000 euros per al desenvolupament d’activitats i projectes relacionats amb la protecció ambiental.

Així ho ha anunciat el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, que ha inaugurat la 2 Trobada de Voluntariat Ambiental de la Comunitat Valenciana, en el marc del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre.

Durant la trobada, a ña qual han assistit nombrosos representants d’associacions de voluntariat ambiental, s’ha analitzat la situació actual d’aquest col·lectiu a la Comunitat Valenciana, i s’ha fet un repàs a l’impuls que se’ls està donant des de la conselleria.

L’objectiu d’aquesta trobada, organitzada per la conselleria, consisteix en avançar en la constitució de la Xarxa de Voluntariat i Associacions per a treballs relacionats amb la difusió de bones pràctiques en l’ús de l’Aigua, voluntariat ambiental en Parcs Naturals, voluntariat de prevenció d’incendis forestals i voluntariat postincendi i d’empreses amb responsabilitat social corporativa.

Es tracta, en definitiva, de reforçar la motivació de les associacions cap al treball en xarxa, incrementant i millorant els espais per a la trobada i coneixement mutu. A més de les ajudes concedides, dins el suport de la conselleria al voluntariat ambiental es troba la posada en marxa de la finestra del voluntariat ambiental com a espai web en el qual facilitar informació sobre la realització d’activitats voluntàries, assessorar i donar suport tècnic a les entitats de voluntariat i les persones voluntàries, entre altres accions.