Bota al contingut principal

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que “una societat en què les dones guanyen menys que els homes és una societat que està malalta i hem de sanar entre tots i totes”.

Així s’ha manifestat la vicepresidenta durant l’acte organitzat per l’Associació d’Empresàries i Professionals (EVAP) davant la porta de l’Ajuntament de València amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Igualtat Salarial.

Oltra ha posat èmfasi que “l’impacte de la crisi ha empitjorat encara més l’escletxa que hi ha entre els salaris dels homes i les dones, la qual cosa suposa que, a partir, aproximadament, del mes de setembre, les dones treballen gratis a comparació amb els homes”.

Referent a això, la vicepresidenta ha insistit que aquesta situació de “desigualtat en el camp econòmic” és, a més, “la llavor de la feminització de la probresa”.

“La crisi no ha impactat igual en els homes que en les dones en el conjunt de la població”, fet que suposa, segons la titular d’Igualtat, que “la pobresa té cara de dona i, conseqüentment, cara de nens i nenes, perquè quan la pobresa impacta en les dones, també impacta en els nens i nenes”.

La vicepresidenta ha avançat que aquesta reivindicació també “estarà sobre la taula” en la manifestació del proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona, en què cal mobilitzar-se “de forma massiva” per reivindicar que “una societat sense dones no funciona”.