Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Carles Esteve, ha presentat a les Corts Valencianes una bateria de propostes per tal de fomentar les masculinitats igualitàries i respectuoses i feminitzar la vida pública. A la iniciativa es demana desenvolupar campanyes de sensibilització en el marc de les masculinitats igualitàries, adreçades a hòmens, així com accions de difusió de referents masculins en l’àmbit de les cures adreçada a xicalla i adolescents. Així mateix, proposa establir mecanismes i accions de difusió de la guia de masculinitats igualitàries “Repensant-nos en masculí plural” de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per tal que les persones docents puguen implementar-ne els recursos.

El diputat assegura que “només amb la formació des de ben menuts en els valors de la igualtat i la correspondència aconseguirem una societat més feminitzada i unes masculinitats més igualitàries. Cal que estes accions no es limiten només a les parets d’una aula, sinó que cal que vagen més enllà per això esta bateria de propostes involucra totes les institucions públiques, Generalitat, Diputacions, municipis… però també les organitzacions civils i autogestionades i l’àmbit educatiu i laboral. Són xicotetes passes cap a la igualtat que cal que fem tots i totes de la mà”.

Desenvolupar campanyes informatives i altres recursos de difusió per tal de promoure l’accés d’hòmens a les titulacions de Formació Professional i de grau universitari vinculades a les cures com ara l’atenció a persones malaltes i dependents, i altres itineraris vinculats a matèries socialment adreçades al públic femení és una altra de les mesures que inclou la iniciativa de Compromís. A més, s’establixen quotes i accions positives en convocatòries d’oposicions i ofertes públiques d’ocupació, en llocs de treball amb una clara majoria d’un gènere, per tal de fomentar l’accés del gènere minoritari.

Per a acabar, Esteve proposa que es desenvolupen accions formatives en l’àmbit familiar dirigides al foment de la corresponsabilitat i la criança positiva per a pares i famílies, en el marc dels Equips Específics d’Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIAA); i  definir una estratègia municipal en el marc de la Xarxa Valenciana d’Igualtat, per a impulsar la creació de grups i organitzacions no mixtes d’hòmens igualitaris com a espais transformadors de les conductes masclistes.

Carles Esteve considera que “amb esta iniciativa s’aprofita l’inici del debat de la nova Llei d’Igualtat per a començar a parlar del paper dels hòmens en esta transformació”. El diputat valencianista considera que “esta llei és una oportunitat per als hòmens també ja que la revisió de la manera de ser homes pot afavorir el benestar ja que els models clàssics tendixen a generar frustració per exemple en el moment de la jubilació, quan es veu truncat el model del home que duu el pa a casa”. “Segurament totes estes mesures tenen un gran component de salut mental i emotiva” conclou Esteve.