Bota al contingut principal

El ple de Sagunt va aprovar en la matinada d’ahir, amb els vots del BLOC-Compromís, PSOE i EU la moció presentada per la formació valencianista per a demanar la dimissió de la delegada del Govern, Paula Sánchez de León, la depuració de responsabilitats en tot l’escalafó policial i la retirada de sancions als joves participants en les protestes de l’IES Lluís Vives.

La iniciativa de Compromís s’ha presentat ja en 40 municipis del País Valencià i, de moment, ja ha estat aprovada a Pedreguer –on el BLOC-Compromís té l’alcaldia- i ara a Sagunt, ciutat on governa en minoria el PP.

Des de Compromís han lamentat el vot contrari dels populars saguntins, “perquè amb eixa negativa s’allunyen del poble i dels estudiants i del poble agredit i per això, animem als regidors i regidores del PP d’altres poblacions a que voten a favor de la nostra moció per a demostrar que els municipis del País Valencià estan en contra de la brutalitat policial i a favor dels joves estudiants, que són el present i també el futur de la nostra societat”, segons el portaveu de la coalició, Enric Morera.

Morera considera que la moció que ha presentat Compromís, “no és una moció contra el PP, és una moció per a rebutjar la violència policial injustificada i per a demanar la retirada de la vida pública d’aquelles persones que toleren i autoritzen eixa violència, com és el cas de la delegada del Govern i també del cap de la Policia Nacional a València”.

Morera considera que la lliçó del ple de Sagunt al PP i a la brutalitat policial, “és un exemple que han de seguir altres ajuntaments, que de segur que donaran suport a la nostra moció perquè als nostres pobles i ciutats no volem tornar a vore la brutalitat amb la que va actuar la policia contra els estudiants de l’IES Lluís Vives, contra joves i contra menors d’edat”.

Per altra banda, des de Compromís també han animat als estudiants que participen en la vaga convocada per al dia de hui a que “no es queden a casa, que estiguen actius sempre fent ús de la raó, de la tolerància i del respecte als demés com a norma fonamental de la convivència democràtica i com han fet fins ara. Sens dubte, els estudiants valencians són un exemple per a tot l’estat i per a Europa i la seua protesta pacífica ha servit per a posar en el mapa de la dignitat i de l’esperança al País Valencià”, segons Morera.

LES AGRESSIONS, TAMBÉ A EUROPA

Les agressions als estudiants valencians per part de la policia nacional també han arribat al Parlament Europeu, de la mà de la diputada gallega Ana Miranda (BNG) al grup Verds-ALE, qui ha demanat a la Comissió Europea que encete una investigació per exigir a l’estat espanyol la identificació dels policies que han protagonitzat els casos de violència contra els joves valencians.

Segons comenta la mateixa eurodiputada, “el que ha passat a València contradiu la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea i de qualsevol estat de dret, i, per tant, cal una investigació a fons i la depuració de totes les responsabilitats”.

Relació de municipis on s’ha presentat la moció de Compromís:

1-SAGUNT (Aprovada)
2-SILLA
3-RAFELBUNYOL
4-PETRER
5-SEDAVI
6-ALGEMESI
7-FONT D´EN CARROS
8-ALMUSSAFES
9-PEDREGUER (Aprovada)
10-GODELLA
11-MASSALFASSAR
12-PEGO
13-ELS POBLETS
14-AGOST
15-CASTELLÓ DE LA RIBERA
16-CATARROJA
17-ALCOI
18-VINALESA
19-ALMOINES
20-LES ALQUERIES
21-SANTA POLA
22-L´ALCUDIA DE CRESPINS
23-PAIPORTA
24-SETAIGÜES
25-TORRENT
26-MUSEROS
27-BONREPÒS I MIRAMBELL
28-SIMAT DE LA VALLDIGNA
29-GUARDAMAR DE LA SAFOR
30-ONTINYENT
31-ALTEA
32-CARLET
33-MILLENA
34-RIBA-ROJA
35-BORRIOL
36-ALDAIA
37-ONDARA
38-BENISSA
39-L´OLLERIA
40-CASTELLÓ DE LA PLANA