Bota al contingut principal

Albaida, localitat amb gran tradició musical, és escollida per a celebrar el Primer Concurs Internacional de Quartet de Clarinets organitzat per l’Acadèmia de Clarinets “Clarinetíssim”. Aquest any l’Acadèmia celebra el seu 20é aniversari i per a commemorar la fita convoquen aquest concurs que reunirà a clarinetistes de tots els punts d’Espanya així com d’Anglaterra i Portugal. L’elecció d’aquest encontre en Albaida vingué de la mà de Rafael Albert, director artístic de l’Acadèmia Internacional Clarinetíssim. Ell és albaidí i un dels que va promoure els Cursos Musicals d’Estiu que se celebra cada any a la població, i per tant, va voler que aquest primer concurs internacional es celebrara en el seu poble, sent un concurs amb aquestes característiques únic a tota la Península Ibèrica.

El concurs compta amb el recolzament de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. El Conseller de Cultura, Julià Engo, convida a “tota la gent de la comarca a vindre a Albaida perquè gaudisquen d’un esdeveniment cultural i de gran magnitud amb entrada gratuïta”

També es troba recolzat per la Regidoria de Cultura, al seu capdavant, Lucia Company va mostrar des del primer moment la predisposició del consistori albaidí a seguir recolzant esta iniciativa que ofereix tots els seus concerts i activitats. “Tractarem de mantenir la col·laboració amb el Concurs durant molts anys, amb la cessió dels espais municipals i recursos disponibles perquè ajuda a difondre el nom d’Albaida dins del món de la cultura musical a nivell internacional, malgrat que no puguem aportar de manera econòmica en l´apartat dels Premis” afirma la regidora Lucia Company.

Enguany serà la primera edició del concurs i el seu director artístic, Rafa Albert, afirma que “malgrat la crisi hem aconseguit tirar endavant aquesta il·lusionant proposta que no existeix cap altra igual en tota la Península Ibèrica” agraint també la col·laboració de la Mancomunitat i l’Ajuntament d’Albaida així com diferents firmes comercials pel seu interès en aquest certamen que “inclou diferents premis que esperem que cada vegada siguen més importants i suposen una distinció cultural i un reconeixement dins del món musical per a la ciutat, per la qual les ajudes es mantinguen durant molt de temps”.