Bota al contingut principal

Demanen que es facem públics tots els sous dels membres polítics
de la corporació a la web de l’Ajuntament dels últims anys per apostar per la transparència davant la ciutadania.
Compromís celebra la renuncia voluntària a la paga del consistori ontinyentí i recorda que als Ajuntaments on està a la oposició ha presentat mocions per a demanar la renúncia a la paga extra dels càrrecs polítics i on governa com a Ontinyent ha proposat la rebaixada del sou mitjançant l’eliminació de la paga extra.
El Govern d’Ontinyent en 2012 un 30% menys que l’anterior. Després de l’últim plenari aprovava una proposta del Govern COMPROMIS-PSOE
per la qual tots aquells càrrecs de l’estructura política amb dedicació total o parcial a l’Ajuntament renuncien voluntàriament a la paga extraordinària de Nadal.
Josep Francés destacava que: “es tracta d’una proposta solidaria i justa davant la retallada decretada pel Govern del PP, mesura que no compartim i demanen que es facem públics tots els sous a la web de l’Ajuntament “.
D’aquesta manera, l’estructura política del Govern d’Ontinyent costarà enguany 100.000 euros menys que l’anterior equip de govern del
PP, ja que aquesta rebaixa s’afegeix a altres realitzades a l’últim any.
En aquest sentit, cal recordar que només constituir-se el Govern d’Ontinyent, es va reduir en un 15% les retribucions dels càrrecs polítics i també la xifra d’alliberats; posteriorment es va renunciar voluntàriament a la pujada del IPC, i ara es renuncia a la paga extraordinària de Nadal.
L’anterior etapa, quan es va baixar els sous als funcionaris un 5%, “des de l’oposició vam haver de denunciar en vàries ocasions que la exalcaldessa i el seu Govern no s’havien baixat el sous”, i tot i que finalment es va aconseguir, “van passar quatre mesos als que van seguir cobrant eixe 5%, que es van negar a tornar amb retroactivitat”.
El primer tinent d’alcalde, destacava igualment que a Ontinyent té una de les estructures polítiques més barates en poblacions d’aquest tamany a tot el País Valencià