Anar directament a les notícies

L’Ajuntament d’Ontinyent recicla taps a benefici dels malalts d’Alzheimer

Publicat el en Governs amb Compromís

Medi Ambient col•loca contenidors a 15 dependències municipals per a recaptar fons per a AFAO

Fran Quesada destaca que a més d’ajudar a l’associació es consciència al veïnat sobre el reciclatge

Un total de 15 dependències municipals d’Ontinyent compten des de hui dimarts amb contenidors de taps de plàstic, amb els quals el consistori ontinyentí s’afegeix a la campanya “Fes memòria, recicla taps” a benefici de l’Associació de Familiars i Amics Malalts d’Alzheimer i altres demències d’Ontinyent (AFAO).

Es tracta d’una iniciativa que ha estat portada endavant per les empreses Cartonatges Bernabeu i Reciclatges Guerola, per la qual es recol•lecta taps per tal de recaptar fons per a esta associació, que du a terme una important tasca de servei social que beneficia a mes de 150 malalts d’Alzheimer, amb serveis com ara ajuda domiciliària, tallers de memòria, valoracions neurològiques o fisioteràpia, a més de Centre de Dia.

El regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, destacava que és “doblement interessant” col•laborar amb esta iniciativa, ja que no sols es recapta fons per a una associació com AFAO, “sinó que a més a més promoguem el reciclatge entre la població”, d’una manera tan senzilla com és reciclar els taps de plàstic de les botelles.

L’Ajuntament col•labora amb la iniciativa col•locant contenidors a un total de 15 dependències municipals, en llocs tan diversos com ara l’edifici central de l’Ajuntament, la Biblioteca Principal i la de Sant Josep, el Centre de Cultura o el Poliesportiu, entre d’altres, i a partir de setembre en tots els centres educatius. El municipi ja compta amb contenidors instal•lats en altres diversos punts, com són comerços, cafeteries o locals de comparses, per a que els veïns i les veïnes d’Ontinyent tinguen accés immediat per a participar amb el projecte.

Fran Quesada destacava així mateix la importància que té la traçabilitat del reciclatge dels taps, “que ens permet fer un seguiment de què es fa amb els taps des que són dipositat als contenidors fins que es reciclen de manera efectiva, el que ens permet garantir que el procés de reciclatge és l’adequat”, afegeix el regidor.

Fran Quesada valora molt positivament “la realització d’aquest tipus d’iniciatives, i més tenint en compte que amb els diners que es recapten es cobrirà una part de la quantitat que AFAO deixa d’ingressar enguany de la Conselleria degut a les retallades aprovades pel Consell”, concloïa.