Anar directament a les notícies

El Director del Museu Valencià d’Etnologia qualifica el museu de La Font de tindre unan molt bona qualitat museogràfica

Publicat el en Governs amb Compromís

Aquest matí ha visitat les instal•lacions del museu amb motiu de la propera actualització i millora de la informació que es pot trobar

La Font de la Figuera. – 09/08/2.012.- Una de les joies del patrimoni històric-etnològic de La Font de la Figuera és, sens dubte, el seu museu. Aquest matí el director del Museu Valencià d’Etnologia, Joan Seguí, i part del seu equip han visitat les seues instal•lacions. El motiu és la propera col•laboració que es durà a terme entre l’Ajuntament de La Font i el Museu Valencià d’Etnologia.
Tal com ha manifestat Joan Seguí, el museu històric-etnològic de La Font disposa d’una “presentació d’objectes i del tema molt digna, és el que es coneix com una bona museografia”, i segueix, “sens dubte recomanaria la seua visita”.
El director del Museu Valencià d’Etnologia ha estat rebut per el regidor de Promoció Econòmica i Local, Vicent Muñoz i la regidora de cultura Irene Vila. L’objectiu d’aquesta visita es tractar de millorar els distints nivells d’informació que té el museu per afavorir que sus visitans coneguen de primera mà el material museogràfic.
Fundat el 1.999, el Museu Històric Etnològic de la Font se situa a l’edifici d’un antic celler. Allí s’exposa el procés d’obtenció del vi a partir del raïm i, a més, inclou recreacions de les estades d’una casa tradicional de la Costera, així com un molí, una destil•leria i una zona d’eines agrícoles.
Els continguts que s’exposen, majoritàriament donacions, es van aconseguir gràcies a l’esforç dut a terme per l’associació Amics de les Tradicions i el consistori a les oficines de la Comunitat Europea (a través de l’Entitat “Massís del Caroig”).