Bota al contingut principal

L’Imagina’t, l’esperat concurs de curts, celebrava el seu cinquè aniversari a La Font de la Figuera dissabte passat. Vuit van ser els participants que optaven a 6 modalitats de premis, però, “La Font de la Figuera, Terra de Monstruos”, de TUAREG AUDIOVISUAL i “Fosca” de Jesús Pérez Gramage, van ser els vencedors de la nit amb un total de tres guardons cadascun.

El Jurat va estar format pel periodista i presentador de la Llosa de Ranes, Frederic Ferri, l’actor de Vallada, Daniel Tormo, i Juli Casanoves, membre de la Fàbrica de la Llum – Festival Inquiet de Picassent. Els premis del jurat van recaure en “La revolta dels cirerers” (1r premi), “Fosca” (2n premi) i “Saxo de Mitjanit” (3r premi) i els premis del públic en “Fosca” (1r premi), “La Font de la Figuera, Terra de monstruos” (2n premi) i “El misteri de la balena” (en tercer lloc).

El premi a la Joventut Crítica va ser per a “La revolta dels cirerers”, amb un plantejament crític sobre la societat actual i el conformisme social; el premi als Millors Efectes Especials va ser per a la comparsa Tuareg, per “La Font de la Figuera, Terra de monstruos”, amb relació amb la ubicació d’antenes de telefonia mòbil, i “El misteri de la balena” va aconseguir el de Promoció Local, per la seua al·lusió i resolució còmica a una antiga llegenda de la població.

Els tres premis a la Millor Interpretació van estar molt repartits, el primer, coral, entre els xiquets i xiquetes dels curts “Senyor Diputat” i “Saxo de Mitjanit “, el segon per a Dimas Botella per la seua interpretació en ” Fosca” i el tercer per a Rafael Rosendo Biosca, de la comparsa Tuareg, per la seua actuació en “La Font de la Figuera, Terra de monstruos”.

La qualitat de les propostes i la gran acceptació del públic amb un aforament complet al Teatre Joan de Joanes es va fer notar en un certamen ple d’anècdotes relacionades amb la celebració del cinqué aniversari, i moltes altres sorpreses que aconseguiren, un any més, que la Mostreta de l’Imagina’t es supera en tots els sentits.

El portaveu de l’ajuntament i regidor de joventut, Vicent Muñoz Jordà va voler destacar la interessant tasca artística que es desprèn de Imagina’t i va afirmar: “Els membres del jurat ho han tingut molt difícil per l’elevat nivell, tot i això, agraisc la gran acollida i l’esforç dels participants per superar-se cada any, perquè gràcies a ells l’Imagina’t és una gran realitat des de fa cinc anys, i per molts més que en vindran”.