Bota al contingut principal

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Pedreguer té previst crear en l’últim trimestre del 2012 un hort social en el que s’habilitarà un espai, d’uns 1700 m2 al Carrer dels Vinyaters del polígon industrial de les Galgues 2, per donar als ciutadans del poble la possibilitat de cultivar hortalisses per l’autoconsum.

Finalitat del projecte:
Es tracta de recuperar espais urbans degradats o en desús per tal de crear horts urbans ecològics.
Es pretén que els ciutadans puguen produir verdures i hortalisses per l’autoconsum, a la vegada que es fomenten tècniques de cultiu respectuoses amb el medi ambient ( agricultura ecològica ) i arrelades amb les nostres tradicions agrícoles, fomentant-se al mateix temps la interrelació entre les persones i la cohesió social.

De què es tracta?:
Es posa a l’abast de la ciutadania la cessió temporal i gratuïta de 15 parcel·les d’uns 50 m2 per conrear i obtenir productes hortofrutícoles per l’autoconsum de les famílies.
El conreu de la terra es realitzarà per mig de criteris ecològics , per la qual cosa l’ajuntament impartirà en els mesos de novembre-desembre un curs d’introducció a l’agricultura ecològica.

Qui pot sol·licitar una parcel·la?
Qualsevol ciutadà empadronat i resident a Pedreguer, així com representats d’associacions o col·lectius comarcals que tinguen finalitats terapèutiques, socials o pedagògiques.
El període de sol·licituds, junt als criteris de selecció i compromisos que han d’assumir els beneficiaris, es publicaran pròximament a la web municipal i al periòdic municipal La Sala